folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder MD Den Ses Kaydetme Yardım!!!

MD Den Ses Kaydetme Yardım!!!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caldii10
    caldii10's avatar
    Erkek

selam arkadaşlar.kendi çapımızda düğün salonlarında müzik yapıyoruz.ve md  denen cihazlar kullanıyoruz.(içinden sözleri ayıklanmış müzik)

Sorunum şudur : Bu md yi pc ye nasıl bağlarımda  çalan müziği pc ye kaydedip Cd ye yazdırabilirim. Kaydetmek için hangi programı kullanmam gerek?

pc ye kaydettikten sonra cd ye yazdırabilirim nero var. 

pc nin arkasında malum 3 delik var. ses çıkış-mic- ses giriş.

elimde bağlantı yapilabilecek muhtelif kablolar ve dönüştürücüleri var.

bu konuda bana yardımcı olursanız şimdiden çok teşekkürler.

Alacakaranlığı hiç sevmem, ya gündüz olmalı ya gece ; kurşun değidiğin ya derinden vurmalı ya namluda kalmalı ; Dost dediğin ya senin gibi olmalı yada hiç olmamalı...!!!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caldii10
    caldii10's avatar
    Erkek
    arkadaşlar yok mu bilgisi olan  . bi yardım ederseniz çok sevinirim. işim acil olmasa üst üste iki mesajj atmam.

Alacakaranlığı hiç sevmem, ya gündüz olmalı ya gece ; kurşun değidiğin ya derinden vurmalı ya namluda kalmalı ; Dost dediğin ya senin gibi olmalı yada hiç olmamalı...!!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yns_berk
    yns_berk's avatar
    Erkek

o MD denilen aletin 2,5 mu 3,5 mu tam bilmiyorum bi ses çıkışı vardır değil mi? Amfiye bağlantısı yani
    O çıkıştan yada amfiden dönüştürücüler sayesinde anakartın Line In yada Mic kısmında bilgisayarına ses verebilirsin (LineIn öneririm)
    daha sonra GoldWave Sony SoundForce Acid gibi programlarla kayıt yapabilir düzenleyebilirsin

...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    B4tt4l
    B4tt4l's avatar
    Erkek

Bende bu md yi hala kullanan varmı diyordum.

arkadasım md ler aynı bildiğimiz teyip kasetleri gibidir onu ancak kablo ile kayıt yapılabilir (bahsettiğin jack yuvalarından) eger md calarında ve bilgisayarında optic cıkıs varsa onu tercih etmeni tavsiye ederim.

Bu arada md ye kayıt yapmak biraz zahmetli ben 2000 senesinde istiklalde müzik aleti satıyordum ve arasıra kayıt yapıyordum kayıt seklide eger teknolojisi gelişmediyse söyle bilgisarın speaker cıkısını md nin microfon cıkısına baglayıp bilgisayardan müziği acıyorsun ve oda kayıt yapıyor yani kaydedecegin her alt yapı müziğini başından sonuna kadar bilgisayardan caldırıyorsun oda kayıtını yapıyor.

Edit : yanlış anlamışım ben bilgisayardan md ye kayıt yapacagını anlamıştımki tam tersiymiş bu haldede md nin ses cıkısından bilgisayarın linein girişine baglaman gerekiyor.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caldii10
    caldii10's avatar
    Erkek
    bu kayıt programlarının türkçe olanı yokmu. 2-3 tane var goldwave ve sony onlarda paralı ayrıca  ingilizce. valla çok hayra girersiniz bi yardım

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yns_berk
    yns_berk's avatar
    Erkek

caldii10 bunu yazdı:
    -----------------------------
    bu kayıt programlarının türkçe olanı yokmu. 2-3 tane var goldwave ve sony onlarda paralı ayrıca  ingilizce. valla çok hayra girersiniz bi yardım
    -----------------------------

türkçesini arıyorsan hiç girme bu işlere, program türkçe olunca pek bişey değişmez zaten fonksiyonlar aynı bazı kavramlar türkçe sadece
    GoldWave içinde keyi vardır: http://rapidshare.com/files/157236947/Gold.Wave.Editor.v10.2.2.rar
    kullanabileceğin basit bir programdır, resimli anlatımları falan google'da var,yardımcı olmaya çalışırdım ama şimdi vaktim yok, haftasonu herşeyiyle anlatırım eğer istersen pm atabilirsin

...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caldii10
    caldii10's avatar
    Erkek
    teşekkürler gold wave işime yarıyor. bir taane md  yi kopyaladım bile

Toplam Hit: 1878 Toplam Mesaj: 7