Md5 Eski Haline Getirme ?
-
bi dosyanın md5 ni aldık diyelim
bu dosyayı deiştirdik
bunu eski md5 e ayarlıyabilirmiyiz böle bişey duyan ?
-
aynı anda kaç tane konu açtın sen
-
Dosyanın içeriği eskisi ile birebir olmadığı sürece o md5 eski haline gelmez hocam :)
-
3 tane
zoktrip bu md5 işi tam olarak nasıl gerçekleşiyo biliyomusun
-
Mx0TBT bunu yazdı:
-----------------------------
3 tane
zoktrip bu md5 işi tam olarak nasıl gerçekleşiyo biliyomusun
-----------------------------Hocam algoritmasını bilmiyorum ama nette bulabilirsin :)
Tersi olmayan bi fonksiyondur, yani elindeki md5li halden veriye gitmen imkansızdır..
Daha doğrusu 1-1 fonksiyon olmadığı için md5li hali 1den fazla veriye gidecektir, deneme yanılma ile bulursun ancak, o da zahmetlidir..
Bi de çok kullanılan md5lerden oluşan listeler var onlar bi nebze yardımcı olabilir..
Tabi bu yazdıklarım genellikle şifrelerle alakalı.
Dosyanın eski halini bilmeden md5i tekrar tutturamazsın :)
-
Bolca vaktin, harddiskinde bolca boş yerin ve bolca paran varsa rainbow tableler ile bu işi çözersin.
cevaplara bakarak elindeki md5 i kırmak istediğin gibi bir düşünceye kapıldım başlık ve postundan bişey anlamadım yanlış anlamış ta olabilirim.
Doğru anladıysam nette rainbow tableler ile ilgili bir araştırma yap istersen satabilirim ama önce araştır sonra yuh araba mı alıyoruz deme :)
-
anladım saol
-
script kısmında;
uye olan kullanıcı şifre girerken soyle bir fonksiyonumuz var
şifre yi al
şifrede 1 varsa 5 yap
şifrede 2 varsa 87 yap
şifrede 3 varsa 456 yap
şifrede A varsa DFGH yap
...diye gider
şimdi uye oldu ve şifremizi 23A diye yazdık
veritabanına şu şekilde insert edilir
2 = 87
3 = 456
A = DFGH
criptolu şifre = 87456DFGH
sen veritabanındaki 87456DFGH bu criptoyu ele geçirsen bile 23A ya karşılık geldiğini bilmen için uye olurken ki şifreyi karıştıran sayfadaki fonksiyonu (çözme anahtarını) bilmen lazım
o scripti indirip incelersin php veya asp herneyse o konuda bilgin olmalı
v.s v.s
md5 ise standart bir şifreleme kriptosudur.
tabi ki hem md5 ve hem de kendi özel anahtarını birbirine karıştırıp benzersiz bir alogaritma üretebilirsin ki genelde öyledir.saf md5 le şifrelense bunu çözmek kolay olurdu zend gibi...
-
Sosyal olayı gayet iyi anlatmışta senin sorun cevabı bumu onu anlayamadım.
İstediğin şey md5 çevirmek ise yaz googleye md5 online cevir http://www.bilgiportal.com/md5.php gelir bu tip sayfalar.Bunu tersinede yapabilirsin md5 e çevir veya md5 i kır.
-
nmc hariç anlamadınız