folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Mdb Dn Sql"E Çevirme (Asp Ci Kardeşlerim Bi Bakıversin...)

Mdb Dn Sql"E Çevirme (Asp Ci Kardeşlerim Bi Bakıversin...)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek
    şimdi arkadaslar bi program varmış sanırım,mdb yi sql e çeviriyor diye yazıyor açıklamasında..

'Sql den mdb - mdbden sqle çevirebileceğiniz rahatlıkla sql db yükleyebileceğiniz mükemmel bir program.'

şimdi ben bunu asp destekleyen bi hosta asp ekleyerek db bağlantılarını mysql de yapabilr miyim çevirdikden sonra,ama script asp olcak !

bilgisi olan arkadaslar lütfen yardım :S

Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek
    arkadaslar yok mu yardım etcek yaw:S

Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

hoca o programlarla olan 3 yıllık serüvenimden çıkardığım sonuçlar

1- mysql hiç deneme çünkü mysql recordset desteklemiyor. "rs.update" gibi şeyleri yapamazsın. Mssql dene.

2- access den mssql'a çevirdiğinde bir çok hatayla karşılaşacaksın bunlarda tablolardaki alanların özellikleri yüzünden (text,varchar,vs gibi)

3- kodlarının hepsi recordsetle yazılmışsa hata alabilirsin bu yüzden tek sorguluk cümleler olmalı

baglanti.Execute("UPDATE uyeler set tarih='"&now()&"' where id="&kullanici("id")&"") 

Baglanti.Execute("INSERT INTO uyeler...

gibisine.

4- kodları recordsetsiz yazdıysan yukardaki gibi anca mysqlu o zaman kullanabilirsin :D 

mssqldan-mysqldan accesse çevirdiğinde otomatik sayılar sapıtıyor gelmiyor o yüzden kafayı yiyebilirsin. 

bence hiç girme bu işe :D 

:|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek
    öyle bi dalga motoru war ama pesimizst inde dedii gibi şeler oluyomuş şahsen bende çevirdim zamanında çok uraştıydım ama hosta atmayı beceremedim sonra buzulla biraz konuştum adam koskoca emlaı mdb yapmış heralde ben bi forum kursam bişe olmas :d

tahribat.com a can feda
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

sen pesimiste aldırma :D mysql takıl süper,

1 çok basit

2 çok güzel

3 yine çok basit filan , yani her türlü kaparsın

benim tek sorunum seo lu sayfalarda sayfalama :S sştede seo var ama mysql da nasıl sayfalıycam :| seosuz olduğunda sayfalıyorum ama seo işin içine ediyor :S

ama dediğim gibi mysql kullan , süper :C 

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jehovah
    jehovah's avatar
    Erkek

mysqlfront u indirip kurabilirsin. çeviri işlerini bu programla halledersin.

sql yüklersin. yani aklına gelecek işleri bununla yapabilirsin.

ayrıca mysql mssql i tahtından sallayabilecek bir db dir. freedir. ha şu var ama... normal şartlarda mysql free olmasına karşın ticari kullanırsan ondada lisans var aslında ama ben migros hariç bu lisansa para veren görmedim...

evet recordset desteği olmadığı doğru fakat tamamen yok diyemeyiz... sorguların çalışır. ufak tefek farklılıklar olacaktır.örneğin access ve mssql de top 10 komutu yerine mysql de limit 10 diye kullanırsın vs...

yalnız kayıt işlemlerinde addnew gibi komutlar 1 kere işlese 10 kere işlemez. bu yüzden update komutu rs.update  rs addnew  vs.. komutlar yerine ......

ObjConn.execute("update Member set About='"&Request.form("About")&"' where Id="&session("MemberID")&"")

gibi update işlemini yaparsın.yeni eklemelerde insertinto yu kullanırsın.

bir arkadaşın dediği mssql kullan daha iyi lafına ise sadece gülmek geliyor.

bir sorsun mssql kullananlara neden hepsi insert into ile kayıt ekliyormuş acaba. mssql kullanıpta addnew kullanan kişi zaten embesildir ve acilen bırakmalıdır asp yi.

kaldıki sadece mssql e değil access e bile insert into ile eklemek daha mantıklıdır. recordset sunucuyu yorar ve işlemi geciktirir. ama insert into direkt ekleme yapar... performans bakımından daha iyidir daha hızlıdır. aynı şekilde rs.update ile update set komutları içinde aynı şey geçerli.

o insert into kullanmak zorunda kalacağını söyleyen arkadaşa tavsiyem asp ile uğraşıyorsa ki uğraşmadığı sadece bir iki ay uğraştığı belli, acilen uzaklaşsın asp den. 

Eskiler tanır.. Yeniler örnek alır!!!
Toplam Hit: 2878 Toplam Mesaj: 6