Medieval Totalwar 1 Problem.
-
arkadaşlar bir nostalji yapiyim dedim ve medieval totalwar oynamak istedim ama 2 değil ilkini. herneyse eski model bilgisayarımda bile oynayabiliyorken bu pc de sorun çıktı. şöyle ki, normal quick battle custom battle, historical battle gibi seçeneklerde hiç bir problem olmuyor. ancak campaign oynamak isteyince bazen start der demez o kırmızı şey dolunca tam harita açılacakken bir anda oyun patlıyor ve windowsa dönüyor. bazen de biraz ilerledikten sonra yine aynı şeyler oluyor. bunun nedenini ve çaresini bilen var mı?.
acaba virüs yazılımı filan mı en gelliyo diycem ama başka hiçbir oyuna böyle birşey yapmadı. çaresiz kaldım arkadaşlar yardım lütfen.
-
işletim sistemin nedir?
-
xp home babacım
-
Bende XP Professional vardı çalıştı.
Neyse çözüme gidelim;
Öncelikle ekran kartının en güncel sürücüsünü kur.DirectX 9.0C'nin November sürümünü kur.(Sonuncusu galiba)
Yine dene.
Oldu>Teşekkür et >Olmadı aşağıdaki yönergeleri izle:
Sağ tıkla oyun ikonuna(Program Files'taki) Uyumluluk sihirbazından Windows 2000 seç dene.98 seç dene.
Oldu>Teşekkür et >Olmadı aşağıdaki yönergeleri izle:
Windows'a C/C++ Runtime Library kur..biraz araştır bulursun.
Oldu>Teşekkür et >Olmadı aşağıdaki yönergeleri izle:
Tekrar deneyiniz..
Advanced çözüm: Aç Debugger'ı Assembler'ı bir güzel editle..
-
Tam tersine, sürücü güncel oldugu icin bu sorunu veriyor. eger Nvidia kullanıyorsan 60 ila 69 arası suruculerinden birisini kur, calısacaktır. ati kullanıyorsan hangi surucusune denk geliyor bilmiyorum, ati kullanan birisine sorarsın onuda.
-
bence oyunu sil, tekrar yükle..
o oyunun hastasıyım ve aynı hatayla ben de karşılaşmıştım.bu şekilde çözmüştüm..
kendi kendine oyundan çıkması çok sinir bozucu :D
-
evet nvidia kullanıyorum 60-67 ne demek. link verebilir misiniz ya?
-
direct x 8.1 yüklü. sistem gereksinimlerinde de o yazıyo.
ekran kartı Nvidia Fx5200 buna uygun eski sürüm mü gerekiyor yani.
sanırım son sürümü yüklü.
-
Onu yazmayı unutmuşum.
Sürücü güncelliğindende sorun olabilir.Örn: F18-A Super Hornet , GTA3 gibi oyunlar sürücü güncelliğinden hata veriyordu.
Külüstür bir nVidia Geforce FX sürücü kurmalısın.
-
zirzop_ce bunu yazdı:
-----------------------------direct x 8.1 yüklü. sistem gereksinimlerinde de o yazıyo.
ekran kartı Nvidia Fx5200 buna uygun eski sürüm mü gerekiyor yani.
sanırım son sürümü yüklü.
-----------------------------dx 9.0c yükle, mevcut sürücünü kaldır forceware 61.11 yukle.
http://download.famouswhy.com/nvidia_forceware_61_11_for_windows_2000_xp/free_download.html
buradan yukleyebilirsin.
