Medya Da Ki Çocuk Ve Milli Duygu Sömürücülüğü
-
Haberlerde izlemişsinizdir Rum kızı marina zırlaya zırlaya istiklal marşı okuyor hatta istiklal marşı okuma birincisi olmuş tüm medya bangır bangır bunu söylüyor tabi bizim koltuklarımız kabarıyor rum kızı istiklal marşı okumuş breh breh breh 12 yıl boyunca ilk ve ortaöğretim okul hayatımızda devamlı okurduk milyonlarca Türk genci hiç de ağlamadık zırlamadık biz mi duygususuz yoksa Rum kızı bizden dahamı Türk de duygulanıyor nedir yani her defasında numaradan çocuğu ağlata ağlata birinci yaptılar tv programlarına çocuk her çıktığında ağlaya ağlaya okuyor filan Biz Türk milleti Severiz böyle şeyleri bunuda bilgileri için numaradan çocuğu ağlatıp toplumun sempatisini kazandırdılar rum kızına bu sizce doğrumudur bu ilk değil
birileri çıkartır Kürt sorununu çocuklara açıklattırır ufacık çocuklar daha milli kavramlardan yoksun bir çok çocuk ezberletilmiş kelimelerle konuşturulur 5 yaşındaki çocuk daha istiklal marşının bile ne olduğunu bilmeden okur ağlaya ağlaya biz yine şak şak larız yabancı bir piyanist yok ayakta okutmuş istiklal marşını filan
Milletin bu kadar milli duyguları sömürülürken böyle şeylere neden prim veriyoruz anlamıyorum. Kandırılıyoruz acaba kandırıldığımızın farkında mı değiliz yoksa farkındayızda anlamamazlıktan mı geliyoruz
İstitklal marşı elbette belirli bir duygu çerçevesinde okunmalı elbette yer yer hepimiz duygulanırız Ama bu kadar küçük çocukların ne kadar tarih ve milli değer bilinci olacak da tutup o kadar duygulanıcak her defasında üstelik bir RUM kızı yani ırkçılık yapmıyorum ama mantıklı düşündüğünüzde dedğimi anlayacaksınızHalk milli duygular konusunda bu kadar sömürülürse bu kadar da bilinçsizleşiyor benim görüşüm
Mesela Birileri Her defasında İstiklal marşını Ayaklar altına alıyor yok evi yıkılacak vatandaş iş makinası önünde istiklal marşı okur eylem yapanlar polis jopu yememek için istiklal marşını kullanır
Milletin milli duygularının sömürülmesi benim canımı sıkıyor...