Mehter Marşlarındaki Değişik Algı
-
Dinlerken, dikkat edildikçe anladığım olay, sözler normal insanların yazacağı cinsten değil kesinlikle, anlatımlar çok mânidar, ve oluşan algı asıl vurguya sevkedebiliyor.
Yani bi' mehter dinleyip savaşa bile gidecek güç oluyor insanda o derece.
He şahsi olarak bu yolların adamıyım diye övmüyorum, sizde de böyle bir algı oluşuyor mu onu merak ediyorum yoksa sadece bende mi?
Çok normal insanların yapacağı tarzdan gelmiyor bana sanki yazdırılmış gibi...
Bir bukle ;
http://www.youtube.com/watch?v=cNIvaB34bM8 -
ben wow da rbg yaparken nogay dombra açardım sesliden milleti gaza getirip rate kastırırdım :W
-
sözlerin çoğunu anlamasam bile müzik gaza getiriyor. benim tahminim notalarla alakalı. yani bazı müzikleri dinleyince üzülüyorsun bazen
seviniyorsun. bazen geriliyorsun. basitçe notaların uyumu.
-
Meydan savaşlarında hiçbir zaman sözlü ritim tutulmadı bizim bugün mehteran diye dinlediğimiz tekerlemelerin büyük bölümü cumhuriyet dönemlerinin ilk döneminde yada imparatorluğun yıkılışının son dönemlerinden kalma edebiyatçıların ürünü.
-
-
eski formatı nasıldır bilmiyorum ama osmanlı dünyada ilk askeri bandoya sahipti. yurtdışında bunu anlattığımızda gurur duymuştuk..
-
Kurtcebe bunu yazdı
Meydan savaşlarında hiçbir zaman sözlü ritim tutulmadı bizim bugün mehteran diye dinlediğimiz tekerlemelerin büyük bölümü cumhuriyet dönemlerinin ilk döneminde yada imparatorluğun yıkılışının son dönemlerinden kalma edebiyatçıların ürünü.
Osmanlı'nın son dönemlerinde kaleme alındı hocam.
-
FCN bunu yazdı
tüylerim diken diken oldu :D
-
-
yani bir yerde bi iş yapılacaktır. ve o iş için herkes toplanacaktır ve o iş yapılacaktır. kaçarı yok öyle yada böyle yapılacak