Mektup Ve Posta Ulaşımı İşleyiş Prensibi?
-
Başlık yine çok havalı yakıyo biliyorum:) Bugün bi film izlerken kafama çok takıldı çok merak saldım.
Bu konuda bilgiye ihtiyacım var. Gittim mektubu ptt ye verdim diyelim nasıl bi yolculuk yapar?
Bi belgesel falan olsa güzel olur. Neyse sorularıma geçeyim bilenler aydınlatır belki.
Yurt içi ve yurt dışı gönderim nasıl gerçekleşir? Prosedür farkları nelerdir?Gümrükteki işlemler nelerdir nasıl denetlenir?
Gümrükteki binlerce mektuplar nasıl incelenir ve kategorize edilir?
Posta kurumlarının online bilgi işlemi nasıl gerçekleşir?
Mektubun iletilebilmesi için üzerine hangi bilgilerin yazılması şarttır?
Anonim gönderilebilir mi?
Gönderilecek adreste yaşayan kişinin ismi yazılmadan gönderilirse kişi mektubu alabilir mi?
Mektup teslim edilemezse ne olur?
Mektuplardaki yazışmaların takibi yapılır mı? Yapılabilirse ne şartlarda ve nasıl? (hapishane hariç)
......
Her şeyi istiyorum:D -
Hem konu uplansın hemde sorumu sorayım
Kargoları xray den geçiriyorlarmı arkadaşlar ? yani birisi illegal birşey gönderdiğinde anlıyorlar felan diye haberler vardı bir ara xray den mi bakıyorlar yoksa direkmi götürüyorlar ?
-
Peroksit bunu yazdı
Kargoları xray den geçiriyorlarmı arkadaşlar ? yani birisi illegal birşey gönderdiğinde anlıyorlar felan diye haberler vardı bir ara xray den mi bakıyorlar yoksa direkmi götürüyorlar ?
ben bi kaç kere uçağa binicem diye bıcak falan kargolamıştım yurtiçiyle ki büyük harbiden göze çarpıcak şeylerdi sorun olmadı
-
Peroksit bunu yazdı
Bir kargo firmasında çalışıyorum. İçerik genelde soruluyor "içeriği nedir?" diye. Mantıklı bir cevap verilirse fazla karıştırılmıyor tamam deyip açıp incelemeden gönderim yapılıyor.Gönderenin bilgileri alınıyor tel , tc kimlik vs. fakat onaylatılmıyor. Sahte bilgiler verilip iştenilen esya taşınabilir.