Melek Yatırımcılık Nedir
-
Hacılar, webrazzi de falan sürekli internet girişimlerine galata business angel dan şu yatırım geldi, bu kaldırım geldi, falan filan, peki bu melek yatırımcılar tam olarak nasıl bir yatırım yapıyor, melekliği nerden geliyor, bu konuda sağlam bilgisi olan var mı?
-
Melek yatırımcı parası olan kişiler, güzel bir fikre sahipsen sana destek çıkıyorlar, tabi meleklikleri kendi çıkarlarıyla da paraleldir :)
-
rebellisch bunu yazdı
Melek yatırımcı parası olan kişiler, güzel bir fikre sahipsen sana destek çıkıyorlar, tabi meleklikleri kendi çıkarlarıyla da paraleldir :)
hacı aslında güzel fikirden ziyade ticari fikirlere destek çıkıyorlar, benim öğrenmek istediğim bu kişiler, şirkete ortak mı oluyorlar, kara mı ortak oluyorlar, melek kelimesinin bir ayrıcalığı olmalı, yoksa normal yatırımcı olurlar...
-
gerçekte hepsi şeytan yatırımcıdır, görünürde adı melektir.
-
oncelikle şeytanda melektir. genelde ortaklık şoyle oluyor ben sana parayı vereyim ama ilk kar ettiğinde once ben payımı alırım vs. vs. gibi şeyler. oyle senin avucuna pat diye parayı saymaz. ortaklık ister, herşey benim onayımdan da geçecek der. sen kuyruğuu nasıl kaptırırsan artık. oyle adamlar gelir şirketini bile elinden alır.
-
bizim de projemiz için baya paraya ihtiyacımız var. tahribattan bir arkadaş melek yatırımcıyı tavsiye etti ama adamlar parası var diye benim kadar kar yapması zoruma gider diye istemedim. tabii bu oranı bilmiyorum,detayları bilen varsa açıklayabilir. ama bankadan kredi çekmek daha avantajlı ise neden bir ortak edinelim ki? dediğin gibi onları melek yapan bi şey olması lazım yoksa banka zaten kredi veriyor, projene ya da kara ortak olmadan
-
batarsan melek yatırımcıya zarar ettiğinde para odemene gerek yok, her ay zorunlu odemen gereken taksitin olmaz. melek yatırımcı alırken sadece parasını düşünmeyin çok geniş çevresi olabilir. sizin ürününüzü pazarlayabilir, senin 30 yılda edineceğin tecrübeye sahip olabilir. o yüzden melek yatırımcıyı sadece para olarak düşünmeyin.
-
Senin projene yatırım yapıyorsa muhtemelen bu alanda bir bilgisi yada tecrübesi vardır.Bundan dolayı
tagext in dediği gibi sana paradan daha fazlasını sağlayabilir.Melekleride yatırımı genellikle projenin başında yaptıkları için geliyor olabilir.Webrazziye biraz daha bakarsan melek yatırımcının aslında hiçte kötü birşey olmadığını görebilirsin. -
tagext'in dediği gibi know how muhabbetleri falan çevreleri gerçekten önemli oluyor, aynı zamanda unbalanced'in gibi sırf adamın parası var diye o kadar kar elde etmesi banada koyuyor.Webrazzide haber olmuş melek yatırıcımlardan para almış elemanlarla bir iletişime geçeyim, hoş söylerler mi bilmiyorum ama bu olay neymiş bir çözelim.
-
bu olay çözülmemiş yarın bir kaçıynan oturup konuşacam. Varmı bu arkadaşlarla tanışan felan? Deneyimlerlerse sevinirim.