Mem Ü Zîn
-
Romeo & Juliet, Kerem & Aslı, Ferhat & Şirin, Leyla & Mecnun"un doğu kültürüne ait olanlarıdır Mem ü Zin*...
Gerek televizyonlardan olsun, gerekse müziklerinden olsun gerekse kulaktan dolma bilgilerden gerçekten acıklı bir hikayelerinin olduğu söylenir. Destansı bir aşktır Mem ü Zîn in aşkları. Yazar Ahmedê Xani* Mem ü Zîn" i kaleme almıştır destansı bir kıvamda. Ki Mem ü Zîn aslında bir destandır. Ben şahsen www.memuzin.com sitesine rasladım geçen gün fakat Mem ü Zin in iki müziği* dışında Mem ü Zin"e ait hiçbirşey bulamadım. Sizden istediğin bu destansı aşk hakkında bilgisi olanlar bu forumda paylaşsınlar. Ben hala araştırıyorum. Fakat henüz bir sonuca ulaşamadım.
* Mem ve Zîn
*Ünlü Kürt yazar, şair, filozof.
*www.memuzin.com/memuzin1.wma ve memuzin2.wma olarak ulaşabilirsiniz. -
Kardeş ortaokulda Cevdet diye bitlisli arkadşım vardı o çok anlatırdı birkere derste bile anlatmıştı hocamız çok iyidi ileri görüşlü gerçekten kemalist ayrım falan yapmazdı...Hatta 2-3 kez anlattırırdı..aklımızda pek bişe kalmadı...cevdet aynı zamanda yan komşumuz bugün görürsem çağırımda forma yazsın...
-
computerwolf çok sevinecem
ayrıca Mem ü Zîn Botan'da yaşamışlardır bunu da eklemek isterim.
Yukarde verdiğim müzikleri de dinlemenizi tavsiye ederim şahsen ben gerçekten beğendim.
-
saol be gerçekten guzel şarkıymıs hosuma gitti her ne kadar anlamasamda
-
adamların site isminin yazısı kırmızı-sarı-yeşil ne oldukları vibelli.bir de hitini arttırdı m onlarıın yaa -
İleti kullanıcının iradesi ile tarafından düzenlenip, silindi.
-
VoLaTiLe para olsa kitabını anında satın alacam ideefixe den. de işte e-kitap ya da döküman vs. birşey netten bulmaya çalışıyorum. bakalım işte computerwolf o bitlisli arkadaşı getirsin de yazdırsın.
ic3 herşeyi farklı manalarda anlama isteğin ve isteğiniz bitmeyecek galiba. trafik lambalarıda o bahsi geçen renklerden. onları da kullanmayalım o zaman. o renklerin geçtiği hiçbirşeye bakmayalım. renksiz bir hayat sürelim sırf birileri o renkleri kullanıyor diye.
YakuZa sevindim. ikinci şarkıda zaten söz yok. Ayrıca imzama dikkat edersen sevinirim :) Bu sözü bir sinema filminde duymuştum...