folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Memurluk - Açık Öğretim - Mühendislik Fakültesi (Soru)

Memurluk - Açık Öğretim - Mühendislik Fakültesi (Soru)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lethe01
    lethe01's avatar
    Erkek

selamlar.ben zonguldakta mühendislik okuyan bi öğrenciyim aynı anda istanbulda bir adliyede memurluk yapıyorum. bu yüzden bu sene devamsızlıktan sınıfta kalacağım artık seneye tayinimi zonguldağa aldırıp okula öle devam edeceğim fakat bu geçişi daha erken bi sürede nsıl yapabilirim bilgisi olan varmı?

birde ben açık öğretim okumak istiyorum hangi bölümü okusam daha faydalı olur? açık öğretim de hukuk falan varmı? sayısal öğrencisi olarak açık öğretimden eşit ağırlığa giren fakültelere girebilirmiyim?(örn: maliye gibi)

tşkr...

bknz: http://www.ilkimwebtasarim.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lethe01
    lethe01's avatar
    Erkek
    arkadaşlar hiç bilen yokmu?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek
    evet eşit ağırlıktan maliye seçebilirsin ama hukuk yok :) yalnız aynı anda iki üniversite okuyabilir misin orasını tam bilmiyorum :)

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuna
    Tuna's avatar
    Erkek

işin zor..

adalet bakanlığında öğrenci olan personeli okuduğu yere geçici görevle gönderiyorlarmı ?

mesela sağlık bakanlığında maliyede bu tip uygulamalar var...

eğer sizdede varsa mazeretine binayen tayin dilekçeni yaz gönder. bir aya kalmaz yazın gelir.

fakat yoksa:) normal yollardan tayin isteyecen..

sizde bölge şartı çalışma süresi zorunluluğu vs varmı ?

varsa o sürenin dolmasını beklicen. yoksa torpil bulacaksın..

kardeş;işim sağlam olsun dersen şöyle yap...

zonguldaktan çalışan dul karılardan birini bul. memur olsun veya özel sektörde en az 8 ay sigorta primi ödenmiş olsun. biraz para ver.

ama sözleşme imzala:)şukadar zaman sonra şartsız ayrılacaz diye gizli bi sözleşmeniz olsun.

ya değilse sen gibi parlak bi çocuğu bulan karı asla bırakmaz... başına kalır:)

eş durumundan tayin iste:) okulunu paşalar gibi oku:)

kolay gele...

-----------------

açıköğretim demişin?

şu anki okulunu bırakma..

aü bir uygulaması var. üni örgün öğretim lisans veya önlisans bölümlerinde okuyanlara ikinci bir üni okuma fırsatı veriyor.

başvurular ekim kasım ayları arasında ... takip et..

bölüm olarak ? buna sen karar verecen.. şu an okuduğun bölüm ney. bitirirsen kendi bakanlığında görevde yükselebilecenmi.. açıköğretimi bitirsen ne olur.. şu anki okulundan farkı nedir gibi şeyleri sen düşünüp ona göre bölümünü seçeceksin.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lethe01
    lethe01's avatar
    Erkek

4 yıllık fakülte okuduğum için açık öğretim okuyabiliyormuşum. okuduğum mühendisliğinde adliyeyle alakası yok yani burda işime yaramayacak onun için aü den adliyede işime yarayan bi bölümde okusam çok iyi olur ama hangisi işime yarar onu bilmiyorum.

-----

mazarete binayen tayin hakkımın olup olmadığını burdakilere sordum ama gidersem işler aksar falan diye bilgi vermiyorlaR:)  ya asaletimi bekleyip tayin isteyecem yada başka yolu yok. asaletimin geldiği zaman çoktan dersler başlamış olacak ve yine 1 sene daha kaybetmiş olacam:(

------

evlilik işi yaş çünkü şimdiki hatunu kaybederim dünyam yıkılır:)

--------

galiba yine tek şansım asaletimi bekleyip öle üni ye gitmek ve 1 sene daha kaybetmek ve bunu hiç istemiyorum, bi tür üçkağıtcılık yapıp hem okuyup hem çalışmam lazım...

-----

bi sorum daha var asaletim gelince karaelmas üni sine memur olarak atabilirmiyim?? kurumlar arasi değişim oluyormu??

------

sevimsiz ve zokoro sağolun..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuna
    Tuna's avatar
    Erkek

kurumlar arası geçiş çok zormuş. kuvvetli torpil lazım derler.

adalet bakanlığında dahada zor diye duydum. doğruluğu nedir bilmiyorum.

yinede okulunubırakma.. eninde sonunda mesleğinle ilgili bir kuruma geçiş yaparsın. yapanları biliyorum...

asaletin gelince istifamı edecen ?

böyle bişey yaparsan memuriyete geri dönüşün çok zor olur. tavsiye etmem.

10 yılın dolmayınca ücretsiz izinde alamazsın.

öğrenciliği mazeret gösterip ücretsiz izinde alamazsın... çelişkye bak:) ancak yurt dışında okusaydın 4 yıla kadar ücretsiz izin alabilirdin, okulunu okurdun. ama yurt içinde okuyanların böyle bi hakkı yok.

ya öğrenciden sayılmıyorsun:) yada ... yurt içinde okuluna gitmende sorun olmayacağını düşünmüş olmalılar. kısacası kanunda boşluk var..

mademhatununu çok seviyon.. zonguldaktan bir esnafla anlaş. onun adına orda sigorta primi öde. ikametini orda göster:) eş durumundan tayin iste...

sana irisikli bi yol söyleyeyim:) yiyorsa yap:)

http://www.tbmm.gov.tr/Anayasa.htm

anayasanın 42. maddesi:– Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz.

öğrenciyim. zonguldağa atamamı istiyom dei dilekçe ver..

dilekçene cevap verilmek zorunda..

olumlu yanıt gelirse zaten sorun yok..

olumsuz gelirse bu maddeye istinaden mahkemeye ver. kazanırsın:)tayinin çıkar..

ama .. :D işte:) baban zenginse gariban değilsen babanla konuş, böyle yap..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lethe01
    lethe01's avatar
    Erkek

"sana irisikli bi yol söyleyeyim:) yiyorsa yap:)

http://www.tbmm.gov.tr/Anayasa.htm

anayasanın 42. maddesi:– Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz.

öğrenciyim. zonguldağa atamamı istiyom dei dilekçe ver..

dilekçene cevap verilmek zorunda..

olumlu yanıt gelirse zaten sorun yok..

olumsuz gelirse bu maddeye istinaden mahkemeye ver. kazanırsın:)tayinin çıkar..

ama .. :D işte:) baban zenginse gariban değilsen babanla konuş, böyle yap.."  demişsin şuan bende bunu düşünüyordum ama bu konuda yine asaletimi bekleyip beklememekte kararsızım. sence bekleyeyim mi asaleti yoksa aday memurken yani şuan dilekseyi vereyim mi?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuna
    Tuna's avatar
    Erkek
    beklemen daha mantıklı.bence bekle.. yinede sen bilirsin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lethe01
    lethe01's avatar
    Erkek
    saolasın sevimsiz ilgilendiğin için çok işime yarayan bilgiler verdin çook saol

Toplam Hit: 1094 Toplam Mesaj: 9