Merak Ediyorum (ISP Konusu)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

İyi geceler. Uyku tutmadı ve aklıma bir şey takıldı. Şimdi biz para verip A firmasından 16mbit hızında asimetrik bir bağlantı alıyoruz diyelim. Sonrasında modemimizi, kablolarımızı bağlayıp kullanıcı adı ve şifremizi tanımladıktan sonra internete giriyoruz. Peki bu internet tam olarak nasıl bir şey? Ya da daha doğrusu bu isp tam olarak nasıl bir şey? Yaşadığımız şehirde 10 bin konut olduğunu ve bu 50bin konutun her birinin en az 10mbit internet sahibi olduğunu düşünürsek buradaki servis sağlayıcısının 500 - 600gbit den daha yüksek hız kapasitesine sahip olması gerekir. (Bildiğin düz mantık işte.) Peki isp bu kadar yüksek interneti nasıl elde ediyor? Bu servisi nasıl sağlıyor? Mantığını bilen birisi açıklarsa sevinirim.

Aslında benim kafamı karıştıran olay hız biriminin satılabiliyor oluşu. Saniyede bin paket yahut 500bin paket... Bu hizmeti bize sunan net sağlayıcısı bunu nasıl karşılıyor? Her nedense kafamdaki soruyu bir türlü tam manasıyla ifade edemediğimi düşünüyorum ama umarım bu şekildeyken de bir anlayabilen çıkar.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
Toplam Hit: 856 Toplam Mesaj: 1