Merhaba Silverlight -1-

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

merhaba :)  ;

hızlıca silverlight nedir?

bi göz atın şuraya 

http://www.google.com.tr/search?q=silverlight&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:tr:official&client=firefox-a

ardından size visual studio 2008 kullanıcıları için yükliyeceğiniz dosyaları veriyorum(sırası önemli ilk önce chainer ardından blend 2.5'i yükleyin)

Chainer

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=50a9ec01-267b-4521-b7d7-c0dba8866434&displaylang=en

Blend 2.5

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=32a3e916-e681-4955-bc9f-cfba49273c7c&displaylang=en

Hemen Başlayalım

Açıklama 1

Orası bizim silverlight la ilgili dosyalarımızın olduğu bölümdür

Açıklama 2

Hani yeni proje açarken website seçmiştik ya test türü olarak ahanda işte oradakilerde silverlight hazır olarak include edilmiş test bölümü 

Açıklama 3

O bölüm ise bizim sahnemiz

Açıklama 4

silverlight arka tarafa XAML denilen bir yapı ile kurulmuş o bölümde projemizin XAML kodlarını görmekteyiz...

Hemen küçük bir örnek yapalım

dökümdan bir çok kiş ibir şey anlamayacaktır sebebi ise şudur

bu döküman üst düzey bilgi gerektirir :)

Döküman Tarafımca Hazırlanmıştır

Kaynak Belirtmeden Alıntı Yapmazsanız Sevinirim

Takıldığınız Yerleri Bu Başlık altında Sorabilirsiniz...

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bilgisayardaki her anımı dökümantasyonlaştırcam.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    return of the silverlight :)

olm silverlight paketini hala yüklemedim lan animasyonlar çok can sıkıyor :D

nese aklıma gelmişken setup edeyim de devam edeyim procelerime :D

[22817//kaanabak]
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Nurky bunu yazdı:
    -----------------------------
    return of the silverlight :)

olm silverlight paketini hala yüklemedim lan animasyonlar çok can sıkıyor :D

nese aklıma gelmişken setup edeyim de devam edeyim procelerime :D

lan ben iyi sardım silverlight işine dandikten form bile yapcak olsam silverlight la yapıom şekil oluyor :)

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR_ip
    TR_ip's avatar
    Erkek

İşte bu konuya bayıldım :) ki zaten beklediğim şey olmus nurky atlamış olaya :D

ben konuyu gördüğümde muhtemelen nurky açmıştır dedim ama :) İlgilenenlerde varmış :) 

bu konu üzerinde sadece bişinin üzerine eğilicem ben Expression Blend :) Evet gercekten silverlight için vazgeçilmez birşey arkadas sadece bi fon çizmiş göstermiş ancak aslında bi surat çizip onu oynatabilr veyabasitten bişi yapabilirdi

dahaiyi anlatılması açısından zıplayan bi top mesela ( neden bunlari örnek gösterdin derseniz hazır animasyon lar action lar var onlari kullanarak yapılabilcek basit bişi dedim) onu döküman olarak ilerde ekleriz artık :) Sorun değil genel olarak güzel bi anlatım olmuş... :)

Kontakt : TR_ip@tahribat.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

TR_ip bunu yazdı:

İşte bu konuya bayıldım :) ki zaten beklediğim şey olmus nurky atlamış olaya :D

ben konuyu gördüğümde muhtemelen nurky açmıştır dedim ama :) İlgilenenlerde varmış :) 

bu konu üzerinde sadece bişinin üzerine eğilicem ben Expression Blend :) Evet gercekten silverlight için vazgeçilmez birşey arkadas sadece bi fon çizmiş göstermiş ancak aslında bi surat çizip onu oynatabilr veyabasitten bişi yapabilirdi

dahaiyi anlatılması açısından zıplayan bi top mesela ( neden bunlari örnek gösterdin derseniz hazır animasyon lar action lar var onlari kullanarak yapılabilcek basit bişi dedim) onu döküman olarak ilerde ekleriz artık :) Sorun değil genel olarak güzel bi anlatım olmuş... :)

sendende beklerim...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alacakaranlik
    alacakaranlik's avatar
    Erkek
    çok thankyou.

eskilerden kim kaldı..
Toplam Hit: 1785 Toplam Mesaj: 7