folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Meslek Seçimi & Tercih Rehberi (Üniversitede Okuyanların Ağzından)

Meslek Seçimi & Tercih Rehberi (Üniversitede Okuyanların Ağzından)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nothing
    nothing's avatar
    Erkek

Malumunuz yakında tercih yapacağız.Fakat meslekler hakkında fazla bilgimiz yok.Piyasada dershanelerin hazırladığı kitapçıklar var ama, hiçbiri işin içindeki birisinin anlattıklarıyla aynı olamaz.Burada anlatılacaklar daha realistik olur.

Benim çağrım şu: Üniversitede okuyan arkadaşlar okudukları bölümler hakkındaki bilgilerini, tecrübeleri bu konu altında toplarlarsa tercih yapacak arkadaşlara büyük yardımı olur.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ravage
    Ravage's avatar
    Erkek

bilemiyorum donemin en iyi mesleğine cvp ları gördünüzz

:DDD

Buralar bizden sorulur... Ravage@tahribat.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nothing
    nothing's avatar
    Erkek
    Ravage bunu yazdı:
    -----------------------------

bilemiyorum donemin en iyi mesleğine cvp ları gördünüzz

:DDD

o konudaki gibi geyik yapılmazsa çok iyi olur.

Bu arada bilgisayar mühendisliği hakkındaki bilgiler:

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=&folderid=34123 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cLust3R
    cLust3R's avatar
    Erkek
    estetik cerrahlıgında cok iyi para war..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frosttear
    Frosttear's avatar
    Erkek

kocaeli üniversitesi elektronik haberleşme okuyorum

okumaktan beynim ****liyor...haberleşme kısmı olduğu icin sectim ve bilerek isteyerek geldim...şimdi istediklerine gecelim

birkere kocaeli üni den bahsedeyim sana...burda ortamını kendin yaratırsın gidilecek belli başlı yerler vardır izmitte...cok geniş sosyal ortam bekleme yani...böyle olunca arkadaş arkadaş kalıonuz daha güzel oluor bence...yinede kücük hicbişi olmayan bir il deil gayet güzel eylenmelik yerleride var

2nci olarak mühendislik fakültesi barakadan bozma biryerdir...müh fak ta bina arama bulamassın barakada okuyoruz...Türkiyenin tek ilkogretim sıralarında ders veren üniversitesi die hatırlorum...fakat ea fln isen umuttepe adlı kampüsümüze gidersin ve bina görürsün güzeldir üni ortamıdır fakat Allahın dağındadır oda merkeze 1 saatte inersin,soğuktur,merkezde kar yağmazken umuttepede kar yağar inemessin merkeze evine gidemez okulda uyursun...

nse eğitime gecelim...kocaeli üniversitesinin eğitimi sağlam ünilerden birtanesi olduguna inanıyorum her bölümü icin diyemem okadar geniş konuşmayayayım ama alakadar oldugum elektronik ve haberleşme mühendisliği (hatırladıgım kadarıyla Türkiyede 4 devlet ünide var sadece özelleri salla) ve mekatroniğe cok onem veriolar...hele mekatronik fakültenin gözbebeğidir 1nci sınıftan arkadşlarım güneş enerjili araba hakkında projeler ilerletiolar sen düşün nasıl hocaların destegi vardır arkasında...

kendi bölümüme geceyim: geleceği olan bir mesleği okumaktan cok memnunum, buraya gelenlerin 90% ya haberleşmeci olmak icin yada network üzerine gitmek icin geliorlar ki bende network üzerine gidenlerden biriyim...eğitim cok zor haberin olsun, 2 sene oncemi ne Türkiyenin 3ncü en zor bölümü secilmiş...ben gittiğimde ögrendim...kocaman bir hassiktir cektim halada cekiorum bütünlemelere hazırlanıorum...bilgili hocaları mevcuttur vay be diecegin adamlarda öyle...öğrencilerin halini pek beğenmedim birbirine hava atma peşinde ama bu bizim ayıbımız kararlıysan ve biras psikopatım okurum hertürlü diorsan beklerim geldiğindede ilk yardımı ben ederim...

ne gibi faaliyet alanlarımız var: 3üncü sınıfta secimlik dersler ile 4 kola ayrılıor bölüm...haberleşme network elektronik otomasyon...ona göre dersleri var biras üni hakkında bilgiliysen...mikroişlemcilerdir,bilgisayar ağlarıdır vs...her sınavda öss heyecanı yaşarsın o ayrı gerci böylemi kazık sorulur abi dersin...liseyi bile zorla bitirdim ucu ucuna yetior puanım fln diorsan 2nci defa düşün derim...

onun dışında...izmitte özel yurtlar 200 le 300 arasında deişir...gidebilecegin 2-3 civarı devlet yurdu vardır...birtanesi yarı özel yurt 75 milyon umuttepede ea lıkları alıolar sadece cok cok güzeldir, ayrıca kurada tutman lazım vs...biri mühendislik yurdu: bokgötürür nerdeyse bir odada 6-8 kişi kalırsınkalmak istemessin 180 di galba 3 aylıgı hatırlamıorum ama cok cok cüzi bir rakam...birde kocaeli vakfı yurdu var 175 kagıttıbuda hatırladıgım kadarıyla idare edebilecek bir yurttur 1 sene kalır ev hayalleri kurar evine cıkarsın...ev kiralarına gelelim: sosyal hayatın dibine vuracagın mekan olan merkezimizde 500 600 700 kiralık evlerdir...ögrenci siteleri haline gelmiş olan toki de 400 500 e bulursun 3+1 kafalarsın arkadaşlarını cıkarsın evine güzeldir ortamı...saten herkes parasızlıktan yukarıda olucagın icin kolu komsu hep arkadasın olur toplanırsınız bir evde sabahlara kadar pes atarsınız ne bilim oyun oynarsınız batak oynarsınız vs...

buraya puanın tutuorsa bilincli olmanın zamanı gelmiştir artık...itü inşaat bir kenarda yıldız makina bir kenarda kocaeli elohab bir kenarda durur soranlara kocaeli dersin hmm fln derler ama idealist ogrenci lazım bizede saten başkasının lafını takmıcan hoca...gelecegi olan bir bölüm hocaların cogu kaliteli...sınavlar-dersler cok zor...

burası olucak ve istior gibiysen detaylı konusurz senınle...böyle bir kararın olursa pm atarsın bi şekil haberleşiriz...hadi sağlıcakla kal...aman iyi yap tercihini:)benım gibi ekşisözlükten bölüm atp tutma sonra:D

not: ayrıca aynen ben de senın gibi bu konuyu gecen sene acmıştım onu bulmaya calış işine yarayacak şeyler bulursun...

not2: herkesin dediğine inanma 3-4 defa hatta bu senın gelecegin otur 10 defa düşün...objektif bilgiler edin... 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mysterious_tr
    mysterious_tr's avatar
    Erkek

öncelikle nothing kardeşime katılıyorum ve konu için tşk ediyorum gerçekten bu çok önemli bişiy. eğer müritler çalıştıkları meslek grupları hakkında bilgi verirlerse ( iş tecrübeleri, zorlukları vs...) çok makbule geçer.

kardeş estetik cerrahlığında bk gibi para var onu biz de bilioz da bi de estetik cerrahtan dinlemek lazım nasıl anası ağlıyor çalışırken.

Bu arada ben özellikle Doktor , Eczacı , Endüstri Müh ve Petrol ve Doğalgaz müh müritlerden bilgi almak istiyorum şimdiden tşk... 

Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nothing
    nothing's avatar
    Erkek
    Frosttear aklımı okudun.ben de bu bölümle ilgili bilgi arıyordum.sağol, çok teşekkürler.uzun uzun yazmışsın.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frosttear
    Frosttear's avatar
    Erkek

valla hocam ne zmn bolumle yada kocaeli ile bilgi ararsan benı bulabilirsin, kayıtıydı ortamıydı dersleriydi hocalarıydı vs ne istersen sor...

ciddi düşünüorsan "piç bilgiler"i de veririm şu hocasına dikkat et şu hocasının sınavlarında bu sorulur vs bunnar daha detay ama daha ozellikle soruların varsa yaz cevaplarım...güzeldir bölüm ve cıkışı sağlamdır...tavsiye ederim...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek
    Jinekolog olun aq =) iyi para var hem :D

:)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek

ögretmenlik okumayin sakin a.q  görüldügü gibi hala kpss sinavini kazanacamda kadrolu olacam a.q

kardesim elektronik mühendisligi, tip bilimleri ,isletme(yüksek lisans yapmak sartiyla), maden mühendisligi(mermer,bor üzerine olsun), Maliye(yüksek lisans yapman sartiyla)aklima bu kadar geliyo.. ama ille ögretmenlik diyosan matematik ögretmenligi okurken dahi para kazanirsin özel ders vermekle baslarsin. devlete kadrolu girmesende sadece özel sektörden köseyi dönersin. digerleri olarak alternatif ingilizce , ve rehberlik ve psikolojik danisman ögretmenligi. olabilir.

ha bide ölcme ve degerlendirme uzmanliginda fena degil. ünv lerde ögretim görevlisi olarak kalmak icin birebir meslek.

Toplam Hit: 1045 Toplam Mesaj: 10