Meslek Tercihi
-
arkadaşlar benim kızkardeş 38000-40500 arası mf sıralamasında sizce hangi meslek uygun olur.mühendislik felan istemiyor.matematik öğretmenliği düşündük ama hep ilköğretim matematik öğretmenliği var.düz matemetik öğretmenliği neden yok doğru düzgün niye hep ilköğretim var.hemşirelik düşündük fakat puanları çok düşük sebebi ne acaba,neden tercih edilmiyor?bi de başkent üniversitesi hemşirelik tam burslu gitse mesela kpss ile uğraşmadan üniversite hastahanelerinden birinde direk iş bulma imkanı olabilir mi?bi de biyomedikal mühendisliği var o nasıl olur sizce?
-
walkingdead bunu yazdı
arkadaşlar benim kızkardeş 38000-40500 arası mf sıralamasında sizce hangi meslek uygun olur.mühendislik felan istemiyor.matematik öğretmenliği düşündük ama hep ilköğretim matematik öğretmenliği var.düz matemetik öğretmenliği neden yok doğru düzgün niye hep ilköğretim var.hemşirelik düşündük fakat puanları çok düşük sebebi ne acaba,neden tercih edilmiyor?bi de başkent üniversitesi hemşirelik tam burslu gitse mesela kpss ile uğraşmadan üniversite hastahanelerinden birinde direk iş bulma imkanı olabilir mi?bi de biyomedikal mühendisliği var o nasıl olur sizce?
yaz hemsırelıgı gec 2bın lıra fılan maasları var ogretmenlıkle asagıyukarı . ama ııste nobet vs artık ınsanlar pek tercıh etmyor. ogretmenlıkte kpss var hemsırelıkte de var.
dıyetısyenlık tutuyorsa tavsıye ederım . veterıner fakultesı tutuyorsa ders calısmayı sevıyorsa ezberı ıyıyse vet yazsın 2.900 le fılan baslıyorlar bır sure sonra 3500 alıyorlar . tasrada ası ve kupe parası alıyorlar 5 6 ı goren var . ama veterıner fakultesı okumak ıcın genellıkle ezber mantıgı ıle ılerlemen gerekıyor. tıp fakultesınden cok cok daha zor. memelısınden kanatlısına et hıjyenınden parazıtolojısıne cıddı anlamda detay calısıyorsun 5 yıl boyunca.klınıık acarsan sana baglı olarak ortalama 10 15 lıra kazanabılırsın rahatlıkla ama insan ilişkilerin güçlü olmalı.
ek olarak sunu soyleyım sana hemsırelıkte fılan unıversıte hastanelerı ozel hastanelerde maas durumları dusuk ınsanlar devlete gecmeye calısıyorlar. ozel hastanede calısan hekımler genelde unıversıtelerde de calısıyorlar , hemsırelerde oyle bır ıhtımal yok
-
hocam seni bilmiyorum da bana hep yıllarca okuyup insanlarla uğraşmak saçma gelmiştir hemşirelik doktorluk falan...
biyomedikal elektrik elektronik makine enerji sistemleri elektronik haberleşme gibi gibi mühendsilikler okumanı tavsiye ederim mühendislik iyidir elinde serrbest sektörü düşünecek bilgi birikiminde olur... -
ytü elektrik müh. kesinlikle araştırın öğretmenliğe göre daha parlak
edit: okudum postları istemiyormış ama genel anlamda üretimden ziyade kontrol odaklı çalışıyorlar zaten.ha okulda öğrenciyle uğraşmış ha alttaki insanlarla
piradomim tarafından 06/Tem/14 00:15 tarihinde düzenlenmiştir -
öğretmenlik iyidir.Bayanlara uygun bir meslek.
-
mühendislik istemiyorsa öğretmenlik yazmasın yazık olur. mf-3 puan türüne odaklanacaksınız.
ilk sıralara kırıkkale veya edirne beslenme ve diyetetik
sonra hacettepe dil ve konuşma terapisi
arkaya moleküler biyoloji veya biyokimya, hemşirelik yazılabilir.
-
öğretmenlik atamlalarına bakın ataması var mı ve ilerde olacak mı.. bir sürü öğretmen adayı sürünüyor böyle..
bayan için en iyi mesleklerden biri bana göre eczacılıktır.. piyasada sadece diplomasını kiralayıp bu şekilde para kazanan insanlar da var..
onun haricinde diş doktorluğu da olabilir.. bu yeni sistemi pek bilmiyorum, mühendislik seçebildiğine göre bunları da seçebilmesi gerek..
-
unbalanced bunu yazdı
öğretmenlik atamlalarına bakın ataması var mı ve ilerde olacak mı.. bir sürü öğretmen adayı sürünüyor böyle..
bayan için en iyi mesleklerden biri bana göre eczacılıktır.. piyasada sadece diplomasını kiralayıp bu şekilde para kazanan insanlar da var..
onun haricinde diş doktorluğu da olabilir.. bu yeni sistemi pek bilmiyorum, mühendislik seçebildiğine göre bunları da seçebilmesi gerek..
katılıyorum bayan ıcın karlı sıkıntısız rahat bır meslektır. Ve gelırıde yok sayılamıcak kadar ıyıdır. Staj donemınde eczane programı bayısı fırmada calıstım bakım kurulum vs. Sorunlar ıcın egedekı cogunluk sehırde bır suru eczane gezdım ve hepsının durumu hatrı sayılır durumda ıyıydır. Ornek verıyım karsıyakadan adam her gun eskı focaya tas evınde kalmaya gıdıp gelıyodu dusun sen yanı. Benzın parası ortada :) -
Hocam yanlış anlama ama kardeşin ne istediğine hala karar veremedi mi?
Puanına göre tercih yapıpta pişman olan çok insan tanıdım o yüzden söylüyorum.Hangisini severek yapar,60 yaşıma da gelsem yaparım ben bunu sıkılmadan diyebileceği bir iş yok mu?
İlla memuriyet ve para olarak bakılıyorsa matematik öğretmenliği yazsın özel ders falan yolunu bulsun.Benim ablam hemşire üniversite hastanesinde falan da çalıştı ama dayanamadı bıraktı.Stres altında çalışamam diyorsa özelde falan hemşirelik zor onun için.
Bayanlar diş doktoru olmasın ne olurlarsa olsunlar.
HolyReform tarafından 06/Tem/14 23:19 tarihinde düzenlenmiştir -
HolyReform bunu yazdı
Hocam yanlış anlama ama kardeşin ne istediğine hala karar veremedi mi?
Puanına göre tercih yapıpta pişman olan çok insan tanıdım o yüzden söylüyorum.Hangisini severek yapar,60 yaşıma da gelsem yaparım ben bunu sıkılmadan diyebileceği bir iş yok mu?
İlla memuriyet ve para olarak bakılıyorsa matematik öğretmenliği yazsın özel ders falan yolunu bulsun.Benim ablam hemşire üniversite hastanesinde falan da çalıştı ama dayanamadı bıraktı.Stres altında çalışamam diyorsa özelde falan hemşirelik zor onun için.
Bayanlar diş doktoru olmasın ne olurlarsa olsunlar.
halamın kızı diş doktoru, eşi de diş doktoru.. gayet iyi yapıyorlar işini, aynı zamanda akademik olarak ilerliyor ve kocasından çok daha fazla kazanıyor :)
şuana kadar bir şikayet falan duymadım, ama sen neden olmasın diyorsun bilmiyorum vardır illa bir sebebi..
-
unbalanced bunu yazdı
halamın kızı diş doktoru, eşi de diş doktoru.. gayet iyi yapıyorlar işini, aynı zamanda akademik olarak ilerliyor ve kocasından çok daha fazla kazanıyor :)
şuana kadar bir şikayet falan duymadım, ama sen neden olmasın diyorsun bilmiyorum vardır illa bir sebebi..
Hocam diş çekerken fazla kanırtıyorlar,erkekler daha rahat söküyor ve diş tellerim takılmadan önce denk gelen diş hekimi de bayandı dolgusuydu falan derken öyle böyle sıçmadı ağzıma
Bana denk gelenler İzmir'de diş hastanesindekilerdi doğrusu,orası çok yoğun olduğu için hızlı yapmaya çalışıyorlar işlerini biraz onun da etkisi vardı sanırım :)