Meslek Yüksek Okulu Geçiş Hk.
-
Merhaba müritler endüstri meslek lisesi 12.sınıf harita bölümü öğrencisiyim.bu yıl ygs sınavnda pek başarı göstermedim ama önümüzdeki yıl için sağlam bi şekilde hazırlanmayı düşünüyorum her ihtimali göz önünde bulunduruyorum.şöyle bir düşüncem var bildiğiniz gibi meslek lisesi mezunlarının meslek yüksek okullarına sınavsız geçiş hakları mevcut ben bu hakkımı kullanıp bir meslek yüksek okulunu tercih etsem sonra dondursam sınavıma çalışmaya devam etsem diyelimki kazanamadım tekrar devam ederim diye düşünüyorum.
Kafamdaki sıkıntı ben bu yıl bu meslek yüksek okulunu sınavsız tercih etsem önümüzdeki yıl ygs-lys puanımda düşüş olurmu.
Not:Şöyle bi durumda var ygs ile tercih etmiyorum sınavsız geçiş hakkıyla tercih ediyorum.
-
eğer yüksekokula kayıt yaptırırsan puanın düşer. dondursanda farketmez yine düşer.
ayrıca yüksek okula falan gitme.. böyle bi hata yapma
-
2yıl sınavsız geçiş hakkını kullan 2. yılın sonunda dgsye gir 2 yıl daha oku :)
-
bence bu sene kendini ver adam akıllı çalış ygs-lys kazan 4 yllık fakülteyi oku adam akıllı boş yere 2 yıl oku sonra dgsyi kazanırsan 2yıl daha oku olayına girme
-
eyvallah sağolun
-
olurda gaza geldn tercih verdin Allah askina isparta merkezi tercih etme. bak ispartA teknik bilimler meslek yüksek okulu sakın ama sakın hiç birinizin akraba eş dostu burayi tercih. etmesin valla 2yilda bitiren adam yok yani!
-
okula gitmeyip seneye bi daha giriceksin sınava yine kazanamazsan bi daha ki sınava kadar 2 yıllık okulunu bitirmiş olucaktın gitseydin,
ve şöyle bişey daha var eğer mezun olduğun sene geçiş yapmazsan seneye mezun olanlar senden daha avantajlı oluyo ilk onlar yerleşiyo bi daha iki yıllığa bile yerleşemezsin yani -
Bence dikey geçiş yap 2 senede bitirirsin sonra aöf e dikey geçiş yapar 2 senede oradan okursun 2 okul mezunu olur askerligide kısa dönem yaparsın :)