folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Metalurjiyle İlgili Bikaç Sorum Var

Metalurjiyle İlgili Bikaç Sorum Var

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bang-bang
    bang-bang's avatar
    Dişi
    tahribatta metalurji mühendisi varmı? bi kaç şeyi merak ediyorum, çeliği erittikleri kocaman bi şey var pota diyolar galiba ismine, onu nasıl imal ediyolar nedir o merak ediyorum, bide kompozit zırh diyolar içinde yaklaşık 1900 küsür şey var eriyik olması için yaklaşık 5000 derece gerekiyomuş bunları nasıl eritip döküyolar anlayamadım, korkunç bi ısı pota dedikleri şey bu ısılara nasıl dayanıyor kendisi nasıl erimiyor?

Kurtlarla arkadaş ol, yalnız elinden baltayı bırakma. bang-bangle arkadaşsan ona asla yamuk yapma.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

İçdaş Demir çelik fabrikasına gidip sorarsan Bilgi verebileceklerini düşünüyorum..

+ 100 LErce Mühandis çalısıyor orada. Metalurjiyle dahil :)

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bang-bang
    bang-bang's avatar
    Dişi
    iyi ben şimdi kalkar çelik fabrikasına gider sorarım, arada iki üç tanede somun sıkar gelirim :P allam allam allam yaa. bilen birilerini bekliyom.

Kurtlarla arkadaş ol, yalnız elinden baltayı bırakma. bang-bangle arkadaşsan ona asla yamuk yapma.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

potalar çok çeşitlidir aleminyum potası döküm potası vs vs

potalar nasıl imal edilir kısaca şöyle anlatayım ilk önce potanın büyüklüüğüne şekline şemaline göre bir çelik kontrüksiyona uygun malzemelerden pota yapılır yani bunun döküm ağzı olur tutup bir yere taşımak için portif bçaklarına uygun yapısı olur 

içinde ise yaklaşık 20 cm kalınlığında refrakter adı verilen ısıya dayanıklı bir beton olur bu betonun yapısı çok farklıdır içinde bir sürü karışım ve kimyasallar bulunur bunun sayesinde ateşe ve ısıya dayanıklıdır

nerden biliyorum bu işi yapan yerde çalıştım 2,5 sene daha 2 hafta önce askerlik muhabbetine ayrıldım ve metalografi okudum yardımcı olurum

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bang-bang
    bang-bang's avatar
    Dişi
    benim elimdeki bi kısım şeyler var paraya çevirmek istiyorum, onun için bu konuda detaylı bilgiye ihtiyacım var pmden konuşalım senle.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek
    hımm tamam at pm ne var elinde ne satıyon anlamadım ama gönder

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

sunyy2003 bunu yazdı:
    -----------------------------

potalar nasıl imal edilir kısaca şöyle anlatayım ilk önce potanın büyüklüüğüne şekline şemaline göre bir çelik kontrüksiyona uygun malzemelerden pota yapılır yani bunun döküm ağzı olur tutup bir yere taşımak için portif bçaklarına uygun yapısı olur 

içinde ise yaklaşık 20 cm kalınlığında refrakter adı verilen ısıya dayanıklı bir beton olur bu betonun yapısı çok farklıdır içinde bir sürü karışım ve kimyasallar bulunur bunun sayesinde ateşe ve ısıya dayanıklıdır

nerden biliyorum bu işi yapan yerde çalıştım 2,5 sene daha 2 hafta önce askerlik muhabbetine ayrıldım ve metalografi okudum yardımcı olurum

ek olarak

elektrik ark ocaklarında eritme sıcaklığına ulaştırılıyor metaller..

ateş tuğlası diye aratırsan refrakter malzeme hakkında gerekli bilgiye ulaşabilirsin..

ayrıca bende demir-çelik, ısıl işlem sektöründenim merak ettiğin şeyler varsa yardımcı olmaya çalışırım.

kompozit malzemeler de sadece metallerden değil. elyaf, seramik, hava boşlukları, kıl tüy gibi birçok farklı maddenin karıştırılmasıya elde ediliyor. zırh olarak savunma sanayinde kullanılmakta. üretim maliyeti fazla olmasına rağmen hafifiliği, dayanıklılığı ve oranların ayarlanılabilerek dayanıklılık gibi değerlerin değiştirilmesine olanak sunması kullanım alanını genişletmekte..

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

amele_2 bunu yazdı:

sunyy2003 bunu yazdı:

ek olarak

elektrik ark ocaklarında eritme sıcaklığına ulaştırılıyor metaller..

ateş tuğlası diye aratırsan refrakter malzeme hakkında gerekli bilgiye ulaşabilirsin..

ayrıca bende demir-çelik, ısıl işlem sektöründenim merak ettiğin şeyler varsa yardımcı olmaya çalışırım.

kompozit malzemeler de sadece metallerden değil. elyaf, seramik, hava boşlukları, kıl tüy gibi birçok farklı maddenin karıştırılmasıya elde ediliyor. zırh olarak savunma sanayinde kullanılmakta. üretim maliyeti fazla olmasına rağmen hafifiliği, dayanıklılığı ve oranların ayarlanılabilerek dayanıklılık gibi değerlerin değiştirilmesine olanak sunması kullanım alanını genişletmekte..

amele güzel tarif etmiş

askerden sonra bana iiş bulsana amele :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

git gel buluruz hacım :)

hangi ilde istiyon?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

amele_2 bunu yazdı:

git gel buluruz hacım :)

hangi ilde istiyon?

İst Anadolu hacı bak bir pm kadar uzağımdasın :) unutma :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    git gel.. bende gideyim geleyim askere. Uyarlar la falan görüşürüz :)

Toplam Hit: 2059 Toplam Mesaj: 11