Metalurjiyle İlgili Bikaç Sorum Var
-
tahribatta metalurji mühendisi varmı? bi kaç şeyi merak ediyorum, çeliği erittikleri kocaman bi şey var pota diyolar galiba ismine, onu nasıl imal ediyolar nedir o merak ediyorum, bide kompozit zırh diyolar içinde yaklaşık 1900 küsür şey var eriyik olması için yaklaşık 5000 derece gerekiyomuş bunları nasıl eritip döküyolar anlayamadım, korkunç bi ısı pota dedikleri şey bu ısılara nasıl dayanıyor kendisi nasıl erimiyor?
-
İçdaş Demir çelik fabrikasına gidip sorarsan Bilgi verebileceklerini düşünüyorum..
+ 100 LErce Mühandis çalısıyor orada. Metalurjiyle dahil :)
-
iyi ben şimdi kalkar çelik fabrikasına gider sorarım, arada iki üç tanede somun sıkar gelirim :P allam allam allam yaa. bilen birilerini bekliyom.
-
potalar çok çeşitlidir aleminyum potası döküm potası vs vs
potalar nasıl imal edilir kısaca şöyle anlatayım ilk önce potanın büyüklüüğüne şekline şemaline göre bir çelik kontrüksiyona uygun malzemelerden pota yapılır yani bunun döküm ağzı olur tutup bir yere taşımak için portif bçaklarına uygun yapısı olur
içinde ise yaklaşık 20 cm kalınlığında refrakter adı verilen ısıya dayanıklı bir beton olur bu betonun yapısı çok farklıdır içinde bir sürü karışım ve kimyasallar bulunur bunun sayesinde ateşe ve ısıya dayanıklıdır
nerden biliyorum bu işi yapan yerde çalıştım 2,5 sene daha 2 hafta önce askerlik muhabbetine ayrıldım ve metalografi okudum yardımcı olurum
-
benim elimdeki bi kısım şeyler var paraya çevirmek istiyorum, onun için bu konuda detaylı bilgiye ihtiyacım var pmden konuşalım senle.
-
hımm tamam at pm ne var elinde ne satıyon anlamadım ama gönder
-
sunyy2003 bunu yazdı:
-----------------------------potalar çok çeşitlidir aleminyum potası döküm potası vs vs
potalar nasıl imal edilir kısaca şöyle anlatayım ilk önce potanın büyüklüüğüne şekline şemaline göre bir çelik kontrüksiyona uygun malzemelerden pota yapılır yani bunun döküm ağzı olur tutup bir yere taşımak için portif bçaklarına uygun yapısı olur
içinde ise yaklaşık 20 cm kalınlığında refrakter adı verilen ısıya dayanıklı bir beton olur bu betonun yapısı çok farklıdır içinde bir sürü karışım ve kimyasallar bulunur bunun sayesinde ateşe ve ısıya dayanıklıdır
nerden biliyorum bu işi yapan yerde çalıştım 2,5 sene daha 2 hafta önce askerlik muhabbetine ayrıldım ve metalografi okudum yardımcı olurum
-----------------------------ek olarak
elektrik ark ocaklarında eritme sıcaklığına ulaştırılıyor metaller..
ateş tuğlası diye aratırsan refrakter malzeme hakkında gerekli bilgiye ulaşabilirsin..
ayrıca bende demir-çelik, ısıl işlem sektöründenim merak ettiğin şeyler varsa yardımcı olmaya çalışırım.
kompozit malzemeler de sadece metallerden değil. elyaf, seramik, hava boşlukları, kıl tüy gibi birçok farklı maddenin karıştırılmasıya elde ediliyor. zırh olarak savunma sanayinde kullanılmakta. üretim maliyeti fazla olmasına rağmen hafifiliği, dayanıklılığı ve oranların ayarlanılabilerek dayanıklılık gibi değerlerin değiştirilmesine olanak sunması kullanım alanını genişletmekte..
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------sunyy2003 bunu yazdı:
-----------------------------potalar çok çeşitlidir aleminyum potası döküm potası vs vs
-----------------------------ek olarak
elektrik ark ocaklarında eritme sıcaklığına ulaştırılıyor metaller..
ateş tuğlası diye aratırsan refrakter malzeme hakkında gerekli bilgiye ulaşabilirsin..
ayrıca bende demir-çelik, ısıl işlem sektöründenim merak ettiğin şeyler varsa yardımcı olmaya çalışırım.
kompozit malzemeler de sadece metallerden değil. elyaf, seramik, hava boşlukları, kıl tüy gibi birçok farklı maddenin karıştırılmasıya elde ediliyor. zırh olarak savunma sanayinde kullanılmakta. üretim maliyeti fazla olmasına rağmen hafifiliği, dayanıklılığı ve oranların ayarlanılabilerek dayanıklılık gibi değerlerin değiştirilmesine olanak sunması kullanım alanını genişletmekte..
-----------------------------amele güzel tarif etmiş
askerden sonra bana iiş bulsana amele :)
-
git gel buluruz hacım :)
hangi ilde istiyon?
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------git gel buluruz hacım :)
hangi ilde istiyon?
-----------------------------İst Anadolu hacı bak bir pm kadar uzağımdasın :) unutma :)
-
git gel.. bende gideyim geleyim askere. Uyarlar la falan görüşürüz :)