Metasploit Kullanmama Klavuzu
-
Şimdi arkadaşlar bilen bilir.Bi sürü exploitin bi araya toplanıp kolay kullanım sunan ama bi boka yaramayan bir programdır.Programı indirmek için aşağıdaki linke tıklamanız gerekir ama indirirseniz hiçbi hatınıza yaramaz valla bak.
Bi tek işte video çekerseniz arkada güzel bi görüntü oluyo onun için indirebilirsiniz.Şİmdi aşağıdaki linkten programı indirin.
http://framework.metasploit.com/msf/downloader/?id=framework-3.0.exe
Program kurulacak ve 127.0.0.1:55555 diye bi sayfa açacak size(Bu yazıyı yazarken tamda bu sayfada açıldı yazdıklarımın hepsi silindi uyuz oldum.KUllanmamak için bir neden daha.)
Herneyse bu sayfa açılınca oradan exploit kısmına tıklayarak manual olarak istediğiniz siteyi tabi o açık varsa indirebilirsiniz.(O açıkta hiç bi sitede olmaz.Çünkü Microsoft ve yandaşları direk metasploitteki açıklara göre packler çıkartıyo.Yani indirdiğiniz programın içindeki açıkların %99,8'i packlidir.Tabi şans eseri packleri indirmemiş bi eleman bulabilirsiniz.)
Herneyse burada bide payload diye bişey var bu ne aQ dediğinizi duyar gibiyim.Bu şu işe yarıyo siz açıkla sızdıktan sonra ne yapacaksınız servera nasıl bağlanacaksınız,Yoksa server mı size bağlanacak falan onunla alakalı.
Tabi bazı elemanlar bunun cmdden kullanma versiyonunu anlatıyo.Hiç gerek yok zaten açık olan site bulamayacağınız için sittir edin hiçde gerekli değil yani.
Şimdi bu metasploit o kadar dandik bi program peki iyi bi yönü yok mu ? Var ilk olarak netcat var.İkinci olarak putty var.Bunlar lazım olur.Bunları alın sonra metasploiti silin.Bi işinize yaramıyacak.Bide salak gibi kendi sisteminizde açık varsa belki onuda bulabilirsiniz.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu.Daha fazla bilgisi olan varsa metasploitin eksi ve artı yönlerini paylaşabilir.
-
bende bi zik anlkamadıydım hoca
bakıyom bakıyom açık yok
(yani varda millet yamalamış) ::D
kimi balıkçılarda free metasploit programını parayla satıyo :D
-
Hocam metaploit gazel.Ben kullanmayın özenmeyin böyle şeylere diye söylüyorum boşuna zaman kaybı.Yok benim zamanım çok diyosanız googleda ali diye aratın.Çıkan sitelerin ftp şifrelerine admin yazın.Böyle site hacklemek metasploite göre daha iyi.
-
aslında bütün olarak düşününce güzel bi proje yapmış adamlar kur metasploiti hekırcılık oyna.
ama adamlar ellerinde ki açıkları public edip alın oynayın dedikleri için üreticiler direk yamaları yapıştırıyor.
yoksa genel olarak fena değil (bence)
-
Fikir güzel.Birde şu hackercılık olayı güzel.Aç ekran görüntüsünü kaydeden bi program.metasploiti aç ardından bi iki exploit kodunu aç kapa cmdde bişiler yaz.Bunu kaydet sonra üstüne güzel bir müzik koy oh mis.
Sonra dersin site hacklerken çektim bunu.tabi ezik ve lamer olursun ama bunu yapan adama koymaz bu sözler