folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Metronet‘İ Kablosuz Yapmak Ve Mtro.Net Hakkında Bikaç Şey?

Metronet‘İ Kablosuz Yapmak Ve Mtro.Net Hakkında Bikaç Şey?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabadayi09
    kabadayi09's avatar
    Erkek

S.a arkadaşlar bugün ilk defa metronet denilen zavazingoyu görerek yeni bir tecrübe daha edindim ve sizlerle paylaşmak istedim 

Dükkanda otururken adamın birisi geldi ve kabaca tarif etti Rj45'i Rj11'e dönüştermek istiyorum bunun için bir adaptör tarzı birşey var mı diye sordu,Bende nerde kullanacağını sorduğumda Tp-link wifi modem aldığını metroneti buna bağlayıp evden hem masaüstü hem de notebook ile internete giriiş yapmak istediğini söyledi.Ben daha önce metronet görmemiş masum köylü anlamadım tabi adamın anlatmak istediğini ve kalktık gittik elemanın evine.

İsmini bir çok defa duymama rağmen ilk defa görüyordum şu metronet denilen zımbırtıyı alttan bir adet Rj45 çıkış var alet sadece şundan ibaret 

bundan çıkan cat5 kabloyu notabooka taktığımızda çalışıyordu ama modemin 1.portuna takıp ordan diğer portlardan çıkış aldığımızda çalışmıyordu,metronetin müşteri hizmetlerini aradım modemin arayüzüne girerek lan ayarlarından dhcp yi kapatıp wifi modemin 1.port girişine metroneti bağlayıp diğer portlardan hem wifi olarak hem de masaüstü için çıkış alabileceğimizi söyledi.

dediklerini aynen yaptım ve 192.168.1.1 den modemin arayüzüne girerek dhcp yi kapatarak metroneti hem masaüstünde hem de wifi olarak notebook ta kullanmaya başladık,şimdi burda benim kafama takılan bi kaç şey var

Sınırsız 29 lira ödemek varken her ay her ay TTNET'e 65 lira zixilmekten bıktım,Bu metroneti bireysel olarak alma imkanımız varmı?Müşteriye sorduğumda site olarak geçtiklerini söyledi,yani en az kaç kişi birlik olup geçebiliyor?

Modemin arayüzüne girerek dhcp yi kapatarak biz ne yapmış oluyoruz bu kısmını anlamadım,Aramızda varmı metronet kullanan hızı nasıl artıları eksileri nelerdir canlar?

Biz türk filmlerindeki tecavüz sahnelerini izleyerek masturbasyon yapmış bir halkın çocuklarıyız, kimse bizden saf ve temiz duygular beklemesin...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabadayi09
    kabadayi09's avatar
    Erkek

sonradan chıp'te bunları buldum 

Arkadaşlar Merhaba.

Geleceğin teknolojisi olan ve elektrik hattından internet erişimi sağlayan (yada sağladığını düşünen) Metronet ile ilgili görüşlerimi belirtmek istiyorum.

Öncelikle metronetin artı ve eksilerini belirteceğim. (belki artı tarafları aklıma gelir düşüncesiyle,önce eksi taraflarından başlayayım)

Eksiler.

• Fiber optik olarak belirttikleri internet kişiye özel değil. Aynı hattı bütün bina kullanmakta.
    • Bu hat kişiye özel olmadığı için rapid gibi ip üzerinden download limiti koyan sitelerden dosya indirmek neredeyse imkansız.
    • Verdikleri modemin arayüzü olmadığı için portu kendiniz açamıyor müşteri hizmetlerine mail atıyorsunuz.(Tam olarak 8 mail ve sayısını unuttuğum arama yapmama rağmen açtık dedikleri portlar bi türlü çalışmıyor)
    • İnterneti havuz hat olarak dağıttıkları için 10 mbite kadar hat almışda olsanız yoğun saatlerde (14:00-02:00 arası) genel olarak hızınız (ben 0,20 mbitlerde ölçtüm) 1 mbiti bile göremiyor.
    • İnternet bağlantısı yaklaşık olarak 1 saat içerisinde en azından 2 kez kopuyor (internet gidince 5-10 dk kadar süre ile gelmiyor)
    • Müşteri hizmetleri adındaki birim telefona cevap vermiyor ve açtıklarındada ne hikmetse ara sıra yüzünüze kapatıyorlar telefonu(bana kalırsa müşteriye eziyet hizmetleri daha uygun bi isim olurdu)
    • İnterneti alırken hızınızı istediğiniz zaman paket olarak (2 mbitten - 10 mbite veya 10 mbitten - 2 mbite ) değiştirebilirsiniz demelerine rağmen, pakette hız azaltımının mümkün olmadığını belirtmeliyim.
    • Ayrıca hizmeti kapıda satan pazarlamacı arkadaşın; 1 ay boyunca deneyin beğenmezseniz herhangi bir ücret (cayma bedeli, modem ücreti vs.) ödemeden üyeliğinizi iptal ediyoruz demelerine aldırış etmeyin, çünkü müşteri hizmetlerini arayıp iptal ettirmek istediğinizde bu ücretleri paşa paşa ödemenizi isteyip, satıcının yanlış aktardığını ve kusura bakmamanızı belirtiyorlar.
    • İnternetinizi, son ödeme tarihi gelmeyen faturanızdan dolayı keserek gelecek aya 5 tl açma kapama bedeli yansıtabiliyorlar. (Eğer kapanma olayı perşembe yada cumaya denk geldiyse 3-4 gün boyunca internetin açılmasını unutun)
    • Elektrik kesildiğinde, tekrar elektrik gelse dahi internet %90 gelmiyor, bunun için müşteri hizmetlerine çağrı açmanız gerekiyor.
    • Eğer online oyun oynuyorsanız (Ben cs oynardım metronete başlamadan önce) lag olayı oyundan soğumanızı sağlıyor. (cs oynamış olanlar için söyleyeyim ping 20 civarlarında da  olsa, loss 20 den aşağı düşmüyor.)
    • Müşteri hizmetleri (tabiki telefonla ulaşabilmeniz ve müşteri temsilcisinin telefonu yüzünüze kapatmaması durumlarında)en basit olaya bile müdehale edemiyor sadece çağrı açarak günlerce umutsuz bir şekilde beklemenize neden oluyorlar.
    • Olurda modeminiz arızalanırsa (düşmanımın başına bile gelmesin :) hemen değiştireceklerini belirttikten sonra, yaklaşık olarak 3 hafta bekleyen ve sonunda hakem heyetine başvuracağım demesiyle birlikte yeni modemine kavuşmuş ve kullanmadığı bu sürede bile ücretini ödemek durumunda kalan arkadaşımdan biliyorum) bayağı bir süre bekleyebiliyorsunuz.
    • İnternetin çok hızlı olduğu ender zamanlarda bile speedtest 2 ila 10 mbit arasında olan bağlantıda 3.2 mbiti bi türlü geçemedim.(İşyerimde koçnetin çektiği fiber 10 mbit hatla, 8 mbitin altına düşmüyorum)

Bu kadar eksiden sonra aklıma bi kaç tane artı geldi.

Artılar.

• Adsl deki gibi telefon faturası ödeme derdiniz yok
    • Upload hızı downloada göre biraz daha iyi (Kısacası kötünün iyisi denebilir.)

Bu yorumlardan sonra Metronet alacak arkadaşlar varsa umarım bir kere daha düşünürler.
    İyi eğlenceler.

''İnterneti havuz hat olarak dağıttıkları için 10 mbite kadar hat almışda olsanız yoğun saatlerde (14:00-02:00 arası) genel olarak hızınız (ben 0,20 mbitlerde ölçtüm) 1 mbiti bile göremiyor.'' eğer gerçekten durum böyleyse başka hiçbişeye bakılmaksızın alınmaz,

Biz türk filmlerindeki tecavüz sahnelerini izleyerek masturbasyon yapmış bir halkın çocuklarıyız, kimse bizden saf ve temiz duygular beklemesin...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    Birde yanılmıyorsam evde prize fon makinası, elektrik süpürgesi gibi yüksek elektrik akımı isteyen aletler takıldığında internet gidip geliyor yazmışti birisi.Vodafone yakında Fiber internet abonelik almaya başlasada fiyatlar biraz dussse keşke.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabadayi09
    kabadayi09's avatar
    Erkek
    Citizen bunu yazdı
    Birde yanılmıyorsam evde prize fon makinası, elektrik süpürgesi gibi yüksek elektrik akımı isteyen aletler takıldığında internet gidip geliyor yazmışti birisi.Vodafone yakında Fiber internet abonelik almaya başlasada fiyatlar biraz dussse keşke.

şu aq ttnetine her ay 65 kağıt bayılmak öyle zoruma gidiyor ki şerefsizlere gel gelelim el mahkum yapıcak bişey yok 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    obie
    obie's avatar
    Erkek

Bireysel olarak kullabilirsin.Sitede kimse kullanmıyordu,başvurudan 1 gün sonra modemi getirdiler,aynı gün açıldı.7 ay boyunca birkez bağlantı kesildi.Aramaya bile gerek kalmadan düzelmişti.Hızı konusunda hiç sıkıntı yaşamadık.Kullandığımız süre boyunca download/upload hızı sürekli sabitti.Bir diğer güzel yanı simetrik hız.Dowload ile upload hızı aynı.Biz 10mpbs almıştık.3mb ile upload yaptığımı bilirim.
    Wireless olarak kullanabilmeniz için access point özelliği olan bir modem lazım.Dağıtıcı/köprü olarak ayarlanacak.Bu da sadece DHCP ayarları ile olmuyor.Metronetin modeminin ip adresini köprü olarak kullancağın modeme girmen lazım.Bir önceki yada bir sonraki ip adresi girecelecek yanlız.Örneğin,metronet ip si 253 ise,modeme 252 yada 254 girmen lazım.Sonra pc nin ip adreslerini de modemdeki gibi ayarlaman lazım.Her ayrı bir pc için ayrı bir ip girmen lazım.Sadece sonunu değiştirerek.Seninki 254 ise,diğeri 255 olacak.Bu ayarlar ile huawei hg521 i bile köprü yapabiliyorsun.Ayrıca şu chip kaynaklı yazı tamamen uydurma.TTnet çalışanı yazmış ; )

Anlayana sivrisinek saz,anlamayana sazı soksan az...
Toplam Hit: 5922 Toplam Mesaj: 5