Mfc7360 Yazıcı Basılamıyor 71 Hatası
-
Merhabalar öncelikle sorunumu fiziksel olarak çözmeye çalıştım.
Ama yok resimde gösterdiğim yere gelince duruyor ilerlemiyor ve Basılamıyor hatası veriyor.
İnternetten baktığımda
71 Laser unit error Hatası ( 71 Lazer Ünite Hatası )
1.Alt lazer tarayıcı ünitesinden kaynaklanan hatadır.Lazer ünitesi kablolarını kontrol edin.Gerekirse lazer ünitesini değiştirin.Anakarttan kaynaklıda olabilir.Şimdi bu hata koduna bakıp tamam anakart gitmiştir mi? demek lazım...
Bazen denediğimde çalışıyor (Yönünü kıbleye doğru çevirdiğimde :) ciddiyim)
Örnek resimler aşağıdadır...

-
Kağıdı sıkıştırıyor olabilir mi hocam? Son resimde yazıcı içindeki kağıtta yıpranma belirtileri gördüm.
Sanırım kağıdı alt tepsiden alıyor. Eğer dediğim tarzda bir sorun ise tepsideki kağıtları daha hizalı yerleştirerek yazdırma işlemi yaptırmayı deneyebilirsiniz.
Bunun dışında internetten yazıcı yazılımını güncelleştirmeyi deneyebilirsiniz. Donanım sorununa en son ihtimal olarak değerlendirin, çünkü donanımsal sorunların parça değişimi dışında bir çözüm yolu yok malesef.
-
Evet kağıdı sıkıştırıyor. Ama üstten degil alttan yapıyor çünkü sıkıştıracağı zaman acaip bir fan dönüşü oluyor.
-
Kağıdın çıktığı yerin arkasında silindir şeklinde fırın var o fırın değişmesi gerekiyor.
-
o fırını internette ne olarak bulurum.
tahmini fiyatı nedir .(gerçi nasıl bulacağımı bilsem fiyat çıkar)
-
1. Up gormeyen arkadaslar destek.
-
ya roller yada fuser unit sorunu olabilir.
onun dışında ayarlardan kağıt ayarlarını kontrol edebilir misin ? gramını falan.
-
Naps bunu yazdı
onun dışında ayarlardan kağıt ayarlarını kontrol edebilir misin ? gramını falan.
gram olayına bakayım. roller veya fuser unit sorunu fiziksel bir sorun mu? yazıcılardan nefret ediyorum
-
DuPi bunu yazdıNaps bunu yazdı
gram olayına bakayım. roller veya fuser unit sorunu fiziksel bir sorun mu? yazıcılardan nefret ediyorum
evet fiziksel bir sorun üst tarafta sıkıştırma oluyor ise fuser unit olma ihtimali daha yüksek gibi duruyor. rollerları da çıkartıp bi kontrol edebilirsin
-
< ="//www.youtube.com//ElWRHGSdr6A" width="425" height="350">