MFT Dosyaları Heryerde Yardımcı Olun ...
-
Arkadaşlar bu kaç gündür hatta kaç haftadır bilgisayarın C ve D sürücülerinde MFT dosyaları oluşmakta başta D sürücüsündeydi şimdi C in içinde de var bu nedir anlamadım virüsmüdür değilmidir bi yardımcı olursanız sevinirim MFT .. numaralarda var yanın da yani MFt 234 gibi ...korkmaya başladım ama bilgisayar normal çalışıyo yani hastlık oluşamadan erken teşhis yaparız belki :D şimdiden teşkkürler
-
hocam işine yarar mı bilmiyorum ama;
""MFT de Master File Table yani Yani Ana Dosya Tablosu demektir. Peki ne işe yarıyor? Sabit diskte bulunan bütün dosyaların ve klasörlerin, sabit diskin hangi noktasında bulunduğunu ve ne kadarlık bir yer kapladığını kaydediyor. Bu sayede işletim sistemi bir dosyaya veya klasöre erişmek istediğinde ilk önce Ana Dosya Tablosu'ndaki kayıtlara bakıyor ve yerini ona göre tespit ediyor.
O&O Defrag programın böyle bir ifadenin yer alması önemsenecek birşey değildir. O&O Defrag sadece MFT'nin diskin hangi bölümünde (cluster) bulunduğunu sana gösteriyor""ALINTIDIR.
-
anladımda neden eskiden yoktu bu son dönemde ortaya çıktı dosya sanki virüs gibi hem c hemde d klasöründe çıkmaya başladı silsem bi sorun olur mu buna sebep olacak bişi yaptımmmı pnuda bilmiyorum daha ayrınıtılı yardımcı olursanız sevinirim bilgi için teşekkürler
-
o mft ile bu mft farklı, kullandığın bi programın temp dosyaları fln olabilir hocam, not defteriyle bi incelermisin?
-
hocam Mft dosyalarının içinde kaırşık dosyalar resimler var görüntülernmiyo bazıları rarlı bazıları ses dosyaysı yani her mft nin içinde farklı şeyler var bende anlamadım
mesela bie mftnin içinde local settingse giriliyo biişi anlamadım yani ilgilendiğin için saol