folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayar Güvenliği - Backdoorlar
linefolder Microsoft, Conficker Virüsü İle İlgili Bir Uyarı Yayınladı



Microsoft, Conficker Virüsü İle İlgili Bir Uyarı Yayınladı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    r3dros
    r3dros's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    Microsoft, Conficker virüsünün yeni bir sürümünün 1 Nisan 2009 tarihinde etkin olacağına dair bilginin kendilerine ulaştığını bildirdi. Virüsten korunmak için bu tarihten önce MS08-067 kodlu güvenlik yamasının yüklenmesi tavsiye edilmektedir. Açıklık ve virus ile ilgili detaylı bilgileri http://www.microsoft.com/technet/security/Bulletin/MS08-067.mspx adresinden ve Bilgi Güvenliği Kapısı'nda yayınlanan Nam-ı Diğer Conficker (Downadup, Kido) Solucanı isimli teknik yazıdan elde edebilirsiniz.

    Microsoft, güvenlik yamasına ek olarak, ağ bağlantılarında kullanılan şifrelerin seçimi sırasında daha dikkatli olunması ve karmaşık şifreler seçilmesini de önermektedir. Microsoft sistemlerin şifre saklama mekanizmaları ve şifreler hakkında akla gelebilecek diğer soruların cevabı http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc512606.aspx adresinden edinilebilir.

    The Microsoft Malware Protect Center (MMPC); virüslerin karakteristiği, ağlara ve sistemlere nasıl saldırdığı, bulaşma belirtileri, korunma yöntemleri  konularına ilişkin bilgiler sunmaktadır. Win32/Conficker.D virüsü için MMPC'nin sunduğu bilgilere http://www.microsoft.com/security/portal/Entry.aspx?Name=Worm%3aWin32%2fConficker.D adresinden ulaşılabilir.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erenn
    erenn's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Nisan/2007
    Erkek
Toplam Hit: 2276 Toplam Mesaj: 2