Microsoft Güvenlik Yaması Paradoksu
-
Microsoft'un aylık olarak yayınlanan güvenlik bültenlerinin en sonuncusunda güvenlik uzmanlarını şaşırtan bir olay yaşandı. Temmuz ayında yayınlanan ve 10 güvenlik açığını kapatan yama paketindeki bir yama diğer güvenlik güncellemelerinin çalışmasını engelliyor.
Microsoft Office 2000 için yamaları dağıtmada kullanılan Windows Sunucu Güncelleştirme Servisi 3.0'da (WSUS) çıkan problem yüzünden otomatik güncelleştirme aşağıdaki hatayı vermekte;Kod:PT WARNING: SyncUpdates failure, error = 0x8024400E, soap client error = 7, soap error code = 400, HTTP status code = 200
Microsoft tarafından yapılan açıklamada bu hatanın analizi tamamlanınca, hatanın yeni bir yama ile düzeltileceği belirtildi. Yani güvenlik açığı için çıkarılan yamanın diğer yamaları engellemesi yüzünden oluşan sorunu engellemek için yeni yama yolda.
Daha fazla bilgi;http://www.microsoft.com/technet/security/advisory/954960.mspxYorum:
-
Ben win200 den beri şuna inanırım:
Birgün biri Microsoft server ı taklit ederek
Herbirimize istediği dosyayı gönderecek, ve yeryüzündeki bilgisayarların büyük bir kısmı hasar görecek : | -
Musket bunu yazdı:
-----------------------------
Ben win200 den beri şuna inanırım:
Birgün biri Microsoft server ı taklit ederek
Herbirimize istediği dosyayı gönderecek, ve yeryüzündeki bilgisayarların büyük bir kısmı hasar görecek : |
-----------------------------işte o zaman taş devrine geri döndük :)
-
Musket ne taklidi hocam?
neye dayanarak bunu sölüyorsun izlediğin bilimkurgu filmlerinemi? -
Antikky bunu yazdı:
Musket ne taklidi hocam?
neye dayanarak bunu sölüyorsun izlediğin bilimkurgu filmlerinemi?
Ne biliyim abi.
Böyle IPspoofing falan tarzı bir hareketle,
Hepimize ulaşcak.
Ya da yüksek rütbeli bir yönetici kafayı yiyip yapcak : P
Gerçi evet, tek dayanağım bilim kurgu filmleri :)
Çok mümkün gözükmese de olcak ben hissediyorum :P -
Microsoft'un tasani yiyin...:D
-
@Musket
ciddi manada mümkün değil ama senin için ilerde bi kısa metrajlı film çekeriz yeşil ekranlı crt monütörünle bir sahnede önünden komutlar geçer "correct" "windows update system hacked by musket" falan yazar sende mutlu olursun:) -
Ahaha antik abi niye eziyosun adamı işte
bak reneye ne güzel yazmış musket in istediği gibi:D
ewt abi bende onu bekliyorum diceksin musket mutlu sen mutlu:D
-
Antikky bunu yazdı:
@Musket
ciddi manada mümkün değil ama senin için ilerde bi kısa metrajlı film çekeriz yeşil ekranlı crt monütörünle bir sahnede önünden komutlar geçer "correct" "windows update system hacked by musket" falan yazar sende mutlu olursun:)
Evet bunu bir ara yapmalıyız : |
Alpin nedir la olayın : P
Tek olayın bana karşı post atmak mı ?
Bir nargile bile ısmarlamadın zaten
Hem cimrisin hem denyo...
P.S.: Arıl gelse de o bahçelideki mekana tekrar gitsek : P -
micro ne yapsa iyidir. adamlar düşünerek bizim için yapıyorlar :P yani kendi öğrencisi olduğum yer olduğu için demiyorum ama Microsoft lider ve hep öyle kalacak.
Çünkü Linux ya-da benzeri işletim sistemleri hiç bir zaman Windows kadar nihai kullanıcıya hem ulaşamayacak, hemde hitap edecemik. Kaldı ki Microsoft'un pazar payına zaten ulaşılamaz.
Arada özelliklede güvenlik konusunda ipin ucunu kacırıyor ama bunların hepsi Strateji. Yani güvenlik açığı olmazsa yama olmaz. Yama olmazsa LİSANSLI KULLANICI, LİSANSLI ÜRÜN OLMAZ. Bu kadar çok güvenlik acığını yapacak salak adamlar calişmiyor ki orada. Hepsi birbirinden zeki aşmiş adamlar. Hepsi taktik.