Microsoft Kodu
-
Beyler Microsoftun çocuklar için geliştirdiği Kodu diye bir ortam var, kod namına bir şey olmasa da tıklayarak oyun hazırlamak keyifli aslına bakarsanız minecraft ı da anımsatmıyor değil burada nesneleri ve karakterleri progralmayabilmek güzel çocuğumuza eşimize dostumuza oyun hazırlayabiliyoruz lakin. Bu oyunu hazırladıktan sonra publish olayını ben bir türlü bulamadım, ne exe ne publish var, bu olayı nasıl yapabiliriz? Kodu ortamında hazırlanan oyunu kodu ortamının dışına ihraç edemiyor muyuz?
-
Baya bir zaman önce bakmıştım en son. Bİr değişiklik olmadıysa exe olarak dışarı vermiyor. Yorumlayarak çalıştırıyor. Bir ara MS in sitesine yüklenebiliyordu yazılan programlar. Tarayıcı üzerinden oynanabiliyordu.
Koduya alternatif olarak Scratch 'de güzel çocuklar için.
-
Marionun çakmasını bile yaparım ben kodu ile... fakat bir şekil bunu publish etmem lazım tamam gittiği yerde edit çeksinler de çocuk oynarken esc ye bastımı duracak olmaz hacii olmazz. bir yolu olmalı.
-
To export a Kodu game, from the opening screen, should see My Worlds button on the upper left corner. Click this. Then right click on the world/game you want to export, should have an Export option. Then kodu asks where you want to save the file. It appears to me this is a binary file that only Kodu can read.
Burada birşeyler anlatmışlar bir deneyin. Bende Kodu olmadığı için bakamıyorum. indiriyorum.
SkynetX tarafından 17/Oca/16 22:28 tarihinde düzenlenmiştir -
SkynetX bunu yazdı
To export a Kodu game, from the opening screen, should see My Worlds button on the upper left corner. Click this. Then right click on the world/game you want to export, should have an Export option. Then kodu asks where you want to save the file. It appears to me this is a binary file that only Kodu can read.
Burada birşeyler anlatmışlar bir deneyin. Bende Kodu olmadığı için bakamıyorum. indiriyorum.
Mıncıklayayım bakayım.
-
Maalesef EXE olarak çıktı yok hocam.
-
SkynetX bunu yazdı
Her gün sövecem supporta... bu kadar güzel bişey yapıp bu kadar ibnece bir şey yapmak da ms e yakışırdı.
-
RETRET bunu yazdıSkynetX bunu yazdı
Her gün sövecem supporta... bu kadar güzel bişey yapıp bu kadar ibnece bir şey yapmak da ms e yakışırdı.
ms in kıllığı. smart basic diye yine çocuklar için program geliştirme ortamı var. orada da exe olarak alamıyorsun. qbasic ten kalma alışkanlık herhalde. :)
microsoft kodu çocuklar için programlama mantığını anlama ortamı beybi koder balıklı robotlu ağaçlı kayalı bişey