Microsoft Sertifikaları Geçerliliği
-
Lise mezunuyum.Ve ilgilendiğim alan olan bilgisayar konusunda üniversitelerin hiçbirinin bölümüne girecek öss kapasitem yok.Bu yüzden kurs sonucu Microsoft Sertifika sınavlarına katılıp sertifika almayı planlıyorum.Bu konudada BilgeADAM Ankara şubesini düşünüyorum.
Bazı tereddütlerim ve sorularım var;
Sertifika almak için kursa gitmek gereklimi yoksa kitabı alsak çalışsak sertifika alabilirmiyiz,
Sertifikalar piyasada iş yaparmı?
Bilgili deneyimli arkadaşlar konu hakkında fikirlerini sunarlarsa sevinirim.
-
Hacı diyosun ki öss de kazanacak kapatisem yok.o zaman kurstaki dersleri nasıl anlayacaksın + kitaptan çalışarak mikrosoft sertifikası alan birini hiç gördün mü?
-
Microsoft Sertifikası Borumu işe yaramasa Duvara ÇerveLetip As diye vermez.. :D Herhalde + yine yaramasa neden microsoftan versin mebten verir.. :D meb in ki biLe işe yarıyo MicrosoftLa oyun mu :D oynuyosun arkadaşım :D
-
microsoft sertifikaları ezberdir diyorlar. daha önce 8-9 yaşlarında iki çocuğun da bu sertifikalardan almasıyla bunu görmüştük.
internette çıkmış soruların bulunduğu siteler var. ve eğitim setleri de var. internet üzerinden çalışırsan alırsın diyorum ama bence pek güvenme bu sertifikalara hadi ezberledin aldın diyelim sonra ne olucak. he anlayarak öğrenerek geçersen o zaman faydana olabilir ama pek itibarı olan sertifikalar değil bildiğim kadarıyla.
-
Selamlar arkadaşım.
Ben MCT'yim. Özel bir eğitm kurumunda Microsoft yetkili eğitmen olarak senin o bahsettiğin kursa gelen öğrencilere ders veriyorum.
1'ncisi : Bu sertifikanın değerini ve yapmak istediğin asıl hedeflerini düşün. Sen ne istiyorsun ? Gerçekten hangi alanda başarılı olacaksın ? Bu sertifikayı nerede kullanacaksın ?
2'ncisi : Internette dolaşan Hurafe bilgilere inanma. Yok ezbere geçiyorlar, yok bilmem ne. Ha ezbere de geçiliyor fakat onlar teknik ve beceri bilgisi düşük insanlar. Sen bu işe gönül vermişsen ve BilgeAdam gibi bu işin en iyileri arasında yer alan bir kurumdan eğitm almayı düşünüyorsan, zaten Sınavları gececek bilgin olacaktır. BilgeAdam şartlarını iyi bilirim. Sağlam yetiştirirler.
3'ncüsü : Üniversite diploman olsun. Artık sektör sadece bu işi bilen " uzman " kişilerin yer aldığı sektör değil. Hem ÖSS kazan Üniversite oku, Hem git bu kariyer ve uzmanlık eğitimini al. İkisi bir arada mutlaka yürür. Ben 3'ünü bir arada yürüttüm geceleri bol bol 3'ü1 arada içersin problem kalmaz ;)
4'ncüsü: Sertifikaların geçerliliği tamamen senin bilgi ve becerine kalmıştır. Bu sertifikaları alıp .RAR'dan dosya çıkaramayan hatun kişiliklerini de gördüm, MCSE olup çok iyi yerlerde hemen iş bulanları da.
5'ncisi : Microsoft sertifikaları, Bilişim dünyasında her zaman en baba sertifikalar arasındadır. Microsoft 'tan söz ediyoruz altını çizerek belirteyim. Vista üretip içine sıçtılar diye yerden yere vurulan bir firma olabilir... Ama MS sadece işletim sistemi üretmez. Yaptığı şeylere GENEL olarak bakın, daha başarılı, daha iyisi YOKTUR!
Kolay gelsin sana.
-
Bilge adam çok kazık diye duydum gir sitelerine formu doldur diğer gün direk ararlar seni. Başka yerlerdede var aynı sertifikalar hemde daha ucuza :) Bende alcam buda 2 milyar dediler (Mersin) Adanada bi yer var oraylada konuşcam ona göre bişiler yapcam ama işine yarar kanımca.
-
mersinde setron vardı 1 defa gittim.
1000 lira dediler tel bıraktım
haftaya grup açılıyor 800 oldu dediler
2 hafta sonra bi daha aradılar 700 tl fiyat çektiler
sonra 2 ayda bi düzeli olarak yeni grup açılıyor telefonlartı aldım..
:)) gitmedim -
ben bilgeadam ankara subesinde sıstem egittimi alıorum sauan. gecen sende yazılımdaydım..bilirsin eskıden yuceydi ora gecen sene sistem degısılıgınden pek faydalı bi sene olmadi.en azından bilgeadamın adına yakısır bi egitim ortamı olusmadı.ama gecen hafta sistem kursuna basladım we biseyler otrmus gozukuyo..işe yerlestrme birimide geldi.kasarsan eger ne istysn bilmiyrm ama (yazılım / donanım /web) yaparsın..sertifika zaten alıyosun ama micrsft sertifikaları ıcın biraz kasman gerek.ingilizcenin olması gerek..yazılım mic sertfkası aldım ben.60 pound ciwarinda bi ucreti war.bilge adam inmdirim yaıtryo.tawsiye ederim zaten suan turkıynın en iyisi.ama hersey senden bıtyo.detaylı bilgi istersen ulas bana yardımcı olurum
-
ats30 bunu yazdı:
-----------------------------
Hacı diyosun ki öss de kazanacak kapatisem yok.o zaman kurstaki dersleri nasıl anlayacaksın + kitaptan çalışarak mikrosoft sertifikası alan birini hiç gördün mü?
-----------------------------Matematik öğrenecek kapasitem olmaması.Beyin özürlü olduğum anlamına gelmez sanırım.
Ben zaten kitaptan çalışma olanağı varmı dedim?Böyle birşey olurdu filan demedim.
Baştan sonra yanlış anlasanda teşekkürler.
Master bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Tam anlamıyla bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.
EA'cı olduğum için zaten hiçbir zaman bilgisayar bölümünde okuyamayak olmamın yanında bu bölümde iş yapmak istiyorum.Programlama üzerinde bilgim olsamda (c#) MCSA sertifikası bana cazip geldi.
Tabiki Microsoft bu konuda en güçlüsü ancak.Sertifika filan olunca insanın içinde bir kuşku oluyor.Ve işin ucunda 3-4 milyar gibi bir para var kurs için.Sonuçta bu sertifikayı alıp bir işyerine başvurduğumda Lise mezunuyum ama böyle böyle sertifikam dediğimde ve sadece ezber şekilde değilde gerçek anlamda öğrenerek aldığımda sertifikayı iş bulma ve iş konusunda muhattap olunma durumu nasıl olur?
(Cümleler bağlantısız oldu galiba ama idare edin 2 gündür uyumuyorum :))