Microsoft Sertifikaları Hakkında!
-
Microsoft Sertifikaları Hakkında Microsoft"un Dünya Çapında Geçerli Olan Sertifikaları Hakkında Merak Ettiklerimiz...
Microsoft Certified Professional (MCP) programı nedir?
Microsoft Certified Professional (MCP) programı, dünya çapında uygulanmakta olan ve adayların mevcut Microsoft ürün ve teknolojilerinde sahip oldukları beceri,deneyim ve uzmanlıklarını belirli sınavlardan geçerek belgelemelerine olanak sağlayan bir sertifika programıdır.
Her Microsoft beceri programı iş hayatında var olan belli beceri ve görevi yansıtır. Adaylar, Mircosoft Certified Professional olmak için teknik beceri ve uzmanlığı geçerli ve güvenilir şekilde ölçen bir veya birden fazla sertifikasyon sınavını geçmek zorundadırlar.
Kimler Microsoft Certified Professional (MCP) olmalıdır?
Microsoft Certified Professional programı, sistem mühendisleri,iletişim ağı yöneticileri,destek uzmanları,yazılım geliştirme uzmanları,teknik danışmanlar,eğitmenler gibi Microsoft ürünleri konusunda teknik deneyim kazanmak ve bunu belgelemek isteyen kişiler için geliştirilmiştir.
Microsoft Sertifikasının Kuruluşlara Katkıları
" Rekabet avantajının sağlanması
Microsoft Sertifika Seçenekleri;
" İş hacminin artması
" Destek maliyetlerinin düşürülmesi
" Zamandan tasarruf ve daha çok verim" Microsoft Certified Professional (MCP)
Belirli bir Microsoft ürünüyle ilgili uzmanlığını kanıtlamak isteyen kişilere Microsoft Certified Professional (MCP) sertifikasını sunuyoruz. MCP"ler, en az bir Microsoft işletim sistemi konusunda derinlemesine bilgi sahibidirler. Adaylar, diğer Microsoft sertifika sınavlarından da geçerek Microsoft BackOffice ürünleri, çözüm geliştirme araçları ya da masaüstü uygulamaları hakkındaki becerilerini kanıtlayabilirler.
" Microsoft Certified Systems Engineer (MCSE)
Microsoft Certified Systems Engineer sertifikası sahipleri, Windows platformu ve Microsoft sunucu yazılımlarını kullanarak, iş gereksinimlerini çözümleyebilir, gerekli altyapıyı tasarlayabilir ve uygulayabilirler.
" Microsoft Certified Systems Administrator (MCSA)
Microsoft Certified Systems Administrator sertifikası sahipleri, Microsoft Windows tabanlı işletim sistemi ile çalışan network ve sistem ortamlarını yönetirler, problemleri çözerler.
" Microsoft Certified Solution Developer (MCSD)
Microsoft Certified Solution Developer sertifikası, Microsoft uygulama geliştirme araçları,teknolojileri, platformları ile yeni iş çözümleri ve uygulamaları hazırlayan profesyonellere yöneliktir.
" Microsoft Certified Application Developer (MCAD)
Microsoft Certified Application Developer sertifikası Microsoft .NET ürünlerini kullanarak uygulama yazılımları geliştiren profesyoneller için geliştirilen bir sertifikasyon programıdır.
" Microsoft Certified Database Administrator (MCDBA)
Microsoft Certified Database Administrator sertifikası, Microsoft SQL Server veritabanlarını tasarlayan, uygulayan ve yöneten profesyoneller içindir.
" Microsoft Certified Desktop Support Technicion (MCSDT)
Microsoft Certified Desktop Support Technicion sertifikası, Microsoft Windows işletim sistemi kullanılan masaüstü ortamlarında karşılaşılan sorunlaru başarıyla çözme yeteneğine sahip ve IT sektöründeki kariyerine yeni başlayan profesyoneller için uygun bir sertifikadır.
" Microsoft Certified Trainer (MCT)
Microsoft, eğitimciler için Microsoft Certified Trainer (MCT) sertifikasını sunmaktadır. MCT"ler, eğitim teknikleri ve teknik bilgi açısından Microsoft Yetkili Teknik Eğitim Merkezleri"nde ve Microsoft Yetkili Akademik Eğitim Programı kapsamındaki kuruluşlarda eğitim verebilmeleri için Microsoft tarafından sertifikalandırılmışlardır.
Bir Microsoft Sertifikası almak için aşağıdaki 6 adımı izleyin
Öncelikle, izleyeceğiniz sertifika çizgisine karar verin. Microsoft Certified Professional sertifikası aldıktan sonra, belirli sınavlarda başarılı olduğunuz takdirde, üç çizgide yürüyebilirsiniz: Microsoft Certified Solution Developer, Microsoft Certified Database Administrator ve Microsoft Certified System Engineer
Sınava hazırlık klavuzunu okuyun Bu klavuz, sınavda hangi becerilerin ölçüldüğünün bilgisini verir.
Sizin için en uygun eğitimi alın. Bir Microsoft sertifikası alabilmek için herhangi bir eğitime katılma zorunluluğu yoktur. Ancak, kendinizi hissettiğiniz konularda bilgilendirilmek veya staj yapmak üzere Microsoft Yetkili Teknik Eğitim Merkezlerine (CTEC- Certified Technical Education Center) başvurabilirsiniz. Eğitmenler gözetimindeki sınıfların yanısıra, internet üzerinden çevrimiçi seminerlere katılabilir, Microsoft onaylı eğitim kitaplarını kullanabilirsiniz.
Becerilerinizi gerçek dünyada sınayın Deneyimleriniz sertifika işlemleri süresince önemli bir rol oynayacaktır. Öğrendiklerinizi sınayarak beceri düzeyinizi arttırabilirsiniz.
Bir deneme sınavına katılın Gerçek sınavdakine benzer sorularla alıştırma yapmak başarı şansınızı arttıracaktır.
Sınav için randevu alın ve katılın. Şimdi siz de iş gücünüzü en iyi şekilde kullanabilirsiniz
Microsoft Sertifikasının Size Katkıları
Microsoft Sertifika Programları, dünyaca tanınmış programlardır. Tercih ettiğiniz sertifikaya sahip olarak, bilgi birikiminizi ve Microsoft ürünleri kapsamındaki yetkinliğinizi tüm dünyaya kanıtlayabilirsiniz.
Bu programlar size sertifika kazandırmanın yanısıra, eksiksiz ve sürekli bir bilgi kaynağı da sağlar. Microsoft aracılığı ile en güncel teknik gelişmelere anında ve direkt ulaşım imkanı bulursunuz.
Bir Microsoft sertifikasına sahip olduğunuzu gösteren logoyu kullanma hakkına sahip olarak, rakipleriniz arasında özellikli bir konuma ulaşırsınız.
Dünya çapında düzenlenen Microsoft konferanslarına, teknik eğitim çalışmalarına ve diğer etkinliklere katılma şansı yakalarsınız. Çeşitli yayınlara abonelik hakkı kazanarak, gelişmeleri yakından izleme fırsatı bulursunuz..
alıntıdır...Arkadaslar bu sınav ne zaman yapılır nerde gırılır aramızda alan var mı merak ettım.