Microsoft Tarafından Arandım
-
Bir kaç saat önce microsofttan beni aradılar. İlk başta anlamadım, hi i am princess from microsoft dedi. küçük bi çok yaşadım, sonra dalga
olabileceğini düşündüm sonra yurtdışından bir firma iş için beni aramış olabileceğini düşündüm ve ismini yanlış anlamışım olabilirm dedim ama
sonra kadın dedi ki windows azure u kullanıyor musunuzu falan dedi. O an çaktım olayı
https://www.windowsazure.com/tr-tr/ a üye olmuştum mcv 4 ile uygulama yapmaya çalışıyordum. 3 aylık ücretsiz deneme olayına
kaydoldum sanırım o yüzden aradılar. Dedim ki ben yeni başladım bu işe, profesyonel olarak yapmıyorum. Kadın bir şeyler dedi ama pek
anlayamadım sesi kısık geliyordu, mail atsanız daha iyi olur dedim tamam dedi ve mail atmış

Asıl takıldığım nokta microsoft neden bu kadar ilgilendi ? Aklıma azure platformunu yaygınlaştırma için böyle bir şey yapmış olabilir diye
düşündüm. Crystal isimli kişiyi de bana bir partner gibi atamış sanırım sorularım olursa sormam açısından. Açıkçası baya bir şaşırdım.
Kullandıkları isim muhtemelen sahte ama microsofttan aradıklarından şüphe etmiyorum. Beni aradıkları numarayı araştırdım elemanın birini
daha aramışlar o da şaşırmış, sonra bir problemini falan çözmüşler diyor.. Var mı başına böyle bir şey gelen.
-
arama konusu icin bir sey diyemem ama sunu biliyorum, Microsoft bundan sonra daha cok WP 8 & Azure üzerine yatırım / calısmalar yapacak. o yüzden az sayıda olan gelistiricileri elinde tutmak istiyor olabilir.
-
mantıklı olan o tarz şey zaten. pek tutulmadı henüz yazılımcılar arasında.. cloud computing olayları falan var bu azure un desteklediği. ekran görüntülerini paylaşayım
-

-
Hocam dünya genelinde cloud computing konusunda çok çılgın çalışmalar yapılıyor ve microsoft'un platformu bu konuda kendini ispat edebilmiş değil. yani geliştirici sayısı anlamında söylüyorum. doğal olarak bu alandaki geliştiriciler için yapılan bir çalışma olabilir. ve evet eleman'ı sana partner olarak atamışlar soru sorabilmen adına. madem yapıyorsun canına oku herifin iyice öğrenene kadar. zira dediğim gibi çok fazla geliştiricisi olduğunu sanmıyorum azure'nin durum öyle olunca iş bulman falan kolay olur.
-
azure güzeldir,
teknik destek için arıyolar her kaydolanı.
-
developer microsoftun velinimetidir. herkesin mobil yazılım ya da unix/mac ortamında bişeyler geliştirmeye başladığı bu dönemde microsoft her developerı altın değerinde görecektir, ister amatör ister profesyonel :)
-
sağolun arkadaşlar yorumlar için :) bi mail atarım bunlara .. şuan bi sıkıntım yok da cloud computing üzrine çalışmak istiyorum mvc yi halledebilirsem..
bu arada steve ballmer kendinden geçmiş komikti baya ama inançlı şekilde söylemiş :)
-
moda bu sıralar bu olay. müşteri hizmetleri diye bokunu çıkarıyorlar.