Microsoft Visual Studio 2008 De Önizleme Hatası
-
Arkadaşlar C# da yeniyim.örnek bir kod yazıp Microsoft Visual Studio 2008'de önizlemesini yapmak istedim ancak aşağıdaki hatayı verdi.Ancak 2003 versiyonda bu hatayı vermiyor.Sizce sebebi ne olabilir.
Aldığım Hata: ---------------------------
Microsoft Visual Studio
---------------------------
A project with an Output Type of Class Library cannot be started directly.
In order to debug this project, add an executable project to this solution which references the library project. Set the executable project as the startup project.
---------------------------
Tamam
---------------------------Örnek kod: class merhabaDunya
{
static void Main()
{
System.Console.Write("Merhaba Dünya !!!");
}
} -
class library mı ?
yada solutionda birden fazla proje mi var ?
birden fazla proje varsa hangisi çalıştırcaksan onu startup project yapman gerekmekte
biraz açman laızm bu kodla onlarca olasılık çıkar :)
-
SharpShooter konuma cevap verdiğiniz için teşekkürler. dediğiniz gibi birden fazla proje olabilir.
class kısmını da pek anlamadım .ne yapmam gerekir -
hocam solution un bi resmini koyar mısın buraya ?
yada solutiondaki console app nin üstüne sağ tıkla "startup project" yap
-
Solution'da fazla proje olması muhtemel :/
Sharp yardım eder simdi
-

-
bu class library hocam zaten bunun çıktısı olan dll i
başka bi programda referans olarak ekleyip kullanabilirsin
çok ilerden başlamışsın bu işe
daha basit örneklerden başla
-
teşekkürler SharpShooter hocam
-
oluşturduğun ClassLibray projeni debug ( senin deyiminle önizleme ) yapamazsın ..
DErlediğinde *.dll dosyası oluşturur ve bu .dll i başka bir projeye Referans ederek kullanabilirsin ancak .
Senin istediğin Windows Uygulamasıdır ve projeye Windows uygulaması ekle bir form ekle ve bu formun Load olayın da ve/veya bir buton ekle butonun click inde bu işlemi yap. ;) daha iyi anlartsın ozaman .
-
network bunu yazdı:
-----------------------------oluşturduğun ClassLibray projeni debug ( senin deyiminle önizleme ) yapamazsın ..
DErlediğinde *.dll dosyası oluşturur ve bu .dll i başka bir projeye Referans ederek kullanabilirsin ancak .
Senin istediğin Windows Uygulamasıdır ve projeye Windows uygulaması ekle bir form ekle ve bu formun Load olayın da ve/veya bir buton ekle butonun click inde bu işlemi yap. ;) daha iyi anlartsın ozaman .
-----------------------------ahaha dostum sen nerden çıktın böyle ?