Mikrodenetliyici Hakkinda Egitim.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

Merhaba Murid arkadaslarim.. Mikrodenetliyiciler hakkinda ASM ve eski model PIC miktrodenetliyiciler hakkinda zaten yeterli egitimim vardi ama ileriki duzeydeki 18serisi mikrodenetliyiciler hakkinda arastirmalara basladim. bunlar hakkinda bir egitim dokumantasyonu tarzinda Nasil kodlanir ornekleri amaclari gibi ilk once calisma sistemini anlatan. 2. adimdada Tahribat'n ARGE sinde USB ile Role kontrolleri yapan ve input outputlar ile pc den ev cihazlari yonetimi saglayan bir proje dusunuyordum.

Dusunmesine dusunuyorum ama bu konu muridlerimizin ilgisini cekermi ?

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

Hocam 18 serisi için eğitim adı altında pek bişey bulabileceğini sanmıyorum olsa ben karşılaşırdım mutlaka bir yerlerde, varsa bile sadece ticari kaynaklardır. Senin yapacağın 16F serilerini biliyor olmak ve 18f serisi için denetleyicinin kataloğuna bakıp özelliklerini programlarına dahil etmek. Bu özellikler nedir dersen özellikle sigorta ayarları(yüksek mips için PLL,Kademeli BOR... falan fıstık), usb konusu,Kendi belleğini yazıp silme konuları gibi ek özellikler.

Zaten yüksek seviyeli bir dil biliyorsan sigorta işleri biraz kafa ağrıtır onun dışında diğer özellikleri için kataloglara bak ve derleyicinde bunları kullanabilmek için ne gibi şeyler yapman gerektiğini kullanıcı kitabından öğren yeter.Ayrıca elektronik forumlarına takılıp bilemediğin yerleri işin uzmanlarına danış. Bu kadar yani.

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

Ticari kaynaklarida alicam zaten. suan gelistirme kartim kargolandi (EX8B2) aliyorum. CCS C ile suanda zaten kodluyorum biraz daha profesyonel bir kivama cekip isteyen arkadaslar ile paylasicagim. (yani elimden geldigince)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

ricine git 

olmadı bir kaç kişi daha vardı 

ayrıca pic basic ile başla niye zorluyon kendini 

Boş İşler Uzmanı..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

:) Head dostum ztn ben ccs ile yaziyorum; gelistirmek icin kendimi 18 serisindeki eklemelere filan dalacagim. dalmisken aradaki farklari filanda dokumante etsem bunu isteyen muridler olurmu diye sormak istedim sadece.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kakaO
    kakaO's avatar
    Erkek

ben de böyle şeylere meraklıyım ilgileniyorum araştıralım 

zafer yakındır!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

kakaO bunu yazdı:
    -----------------------------

ben de böyle şeylere meraklıyım ilgileniyorum araştıralım 

-----------------------------

Ben denemelerimde asagidaki karti kullanicam dostum 

http://www.expkits.com/?s=ex8b2.htm 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

haci senin bu proje 4-5 sene onceden yapilmis bi proje hatta interneti aratirsan mutlaka bulursun sistem teefon uzerinden calisiyor 5 calmadan sonra otomatik devreye giriyor ve sana parola soruyor parolani girip cihazlara verdigin numaralarla ac kapa yapiyorsun cihazi bi arastirmani oneririm sistemi googlede arat mutlaka bulursun

hatta sana bi baslangic buyur http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/39.htm

edit: hatta bilgisayar kontrollu led diye arastirirsan senin projenin benzer temesidir burda led kontrol edilir senin projene rolelerle mutlaka baglanti kurabilirsin

delimiyim ben?
Toplam Hit: 1095 Toplam Mesaj: 8