Mikrotik Lite5 Dhcp

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek

Hocalar merhaba,

Karışık bi durumun içindeyim, olayı çözemedim.

Hocalar şimdi GRUP A'daki modemlerin DHCP'si açık. Switch'e bi kablodan bağlanırsam 39'lu bloktan ip alıyor. 

Bridge Client Lite5'i 192.168.1.1 ip dağıtan modeme bağladığımda, modeme bağlananlar 192.168.1.1 yerine 39'lu bloktan ip alıyor. Modeme bağlı bilgisayar 2 ağa da bağlı kalması lazım. 

Lite5 Bridge Client modunda dhcp server kapalı. Modeme bağlanan clientlere statik ip veremem çünkü sürekli farklı cihazlar bağlanıyor. Kısaca Modeme wifi ve ethernet ten bağlananlar otomatik 192'li ip alsın, elle 41.0.0.1'den statik girilirse anca öyle girilsin istiyorum.

Teşekkürler

En iyisi olmadan önce, her zaman en kötüsü olmaz mı ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek

Gündüzcüler görsün :)

En iyisi olmadan önce, her zaman en kötüsü olmaz mı ?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Archon
    Archon's avatar
    Erkek

switchin vlan desteği varsa vlanlara ayırman gerekir grup A daki cihazları. aynı switch katmanında birden fazla dhcp sunucu varsa otomatik ip alan cihazlar ilk önce hangi sunucu yanıt verirse ondan alır ipyi demekki en hızlı dhcp sunucu 39 lu modemde. bir ortamda birden fazla dhcp sunucu sağlıklı çalışmaz hiç bir zaman ya clientların alacağı dhcp sunucuyu bırakacaksın diğerlerini kapatıp statik ip vereceksin. yada vlan desteğin varsa vlanlara bölüp o şekilde konfigüre edeceksin.

Kolay gelsin...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    keskinlikursat
    keskinlikursat's avatar
    Erkek

ne yapmak istedigin çok karışık olmuş.

yapmadıysan ara telefonda tarif edeyim ben sana pm at