Mimari Grafik Programı Hk.
-
merhaba, arkadaşlar çevremde inşaat işiyle uğraşan müteahhitler mevcut inşaatları proje aşamasındayken cephe resmi ve daire bölmeleri ve yerleşimiyle ilgili resimler çizdiriyorlar bu çizimler hangi programla veya programlarla oluyor merak ediyorum bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim..
Örnek:

-
3dsmax olabilir
-
bu işi bunu yapableceğin onlarca porgram var
çoğu mimari çizim progamları için render motorları mevcut
Allplan ve cinema 4d ikilisi iyi yapıyor diye biliyorum hani allplanda çizdiğin mimari yapıyı cinema 4d ye hiç hatasız alıp oradan görselleştirebiliyorsun
mesala archicad var onun için render motorları mevcut
bunu modelleme:archicad render:maxwell yapmışlar
-
3dmax
3dhome desing
biraz kasarsa Autocad -
@wert dediğin 2 programı deneyeceğim tşkler..
inkscape var ücretsiz bir yazılım bu programı kullanan varmı daha önce ?
-
Autocad 2d ve 3d cizim icin işini görecektir. Görselleştirmeyi 3ds max ve ps kullanarak yapabilirsin. Bunlarin disinda sketchup iyi bi render motoruyla kullanildiginda cok iyi sonuclar vermekte.
-
konu up.
-
örnek cephe

-
Google sketchup bu işte uzamn, ve render olarak vray kullanıyorlar.Vray zaten sonra sketcup'ın içine plug in olarak kuruluyor ve, direk sketchup ta görsel olarak herşeyi çok kolay yapabilirsin.
şu tutoriala bir göz at.Google bu her bokta eli var.
-
Esconda bunu yazdı:
-----------------------------Google sketchup bu işte uzamn, ve render olarak vray kullanıyorlar.Vray zaten sonra sketcup'ın içine plug in olarak kuruluyor ve, direk sketchup ta görsel olarak herşeyi çok kolay yapabilirsin.
şu tutoriala bir göz at.Google bu her bokta eli var.
http://www.youtube.com/watch?v=D6V_owPccOQ
-----------------------------güzel bi programa benziyor inceliyorum tşkler