Mimarlık Okuyana Bilgisayar Tavsiyesi
-
mimarlık bölümünde okuyan bir insan kullanacağı programlar, projeleri vs hasebiyle nasıl bir bilgisayar almalı.
mimarlık bölümünü yeni kazanmış bilgisayar ihtiyacı olan birine hediye edeceğiz. öğrencilik hayatını çıkarsın istiyoruz.
teşekkürler.
-
ilk 2 yıl normal bir bilgisayar alıp 2ci yıldan itibaren daha güçlü bir bilgisayar almanız daha mantıklı.
İlk yıl Bilgisayarında Autocad yüklü olsa ve ağırdan giriş yapsa yeterli olur gibim. Sonra ilgisine göre 3dmax gibi renderda fazla sorun yaşamayacağı bir http://www.apple.com/macpro/ gibi aletler çözüm olabiler.
-
janni bunu yazdı
ilk 2 yıl normal bir bilgisayar alıp 2ci yıldan itibaren daha güçlü bir bilgisayar almanız daha mantıklı.
İlk yıl Bilgisayarında Autocad yüklü olsa ve ağırdan giriş yapsa yeterli olur gibim. Sonra ilgisine göre 3dmax gibi renderda fazla sorun yaşamayacağı bir http://www.apple.com/macpro/ gibi aletler çözüm olabiler.
biz şimdi bi kere alacağız, 2 yıl sonra eleman kendi kendine alamaz, gereksiz uçmadan üniversite hayatı boyunca işine yarayabilecek birşey istiyoruz.
mimarlık okuyan biri için ekranın büyük olması da önemli sanırım? 17" 19 " ?
macbook pro linki vermişin, 17" e baktım, fiyat uçuk, bu alet şart mı? yoksa daha makul çözümler var mı?
anlayan arkadaşlar varsa direkt marka model üzerinden öneriler alabilirim, ben uzağım bu işlerden.
-
tabiki şart değil.
Bütçeyi bilmediğim için bir şey söylemek zor. 19" makuldur yoksa 17" ile çalışan mimar arkadaşımda var.
Önemli olan işlemci grafik perfonması oda render alırken sıkıntı olmaması için ilerisini konuşuyoruz tabe.
-
19" olacağı hakkında veri tamam.. biraz daha marka model bazlı sonuç odaklı öneriler alabilirim.
bütçe kısıtı yok ama bütçe tanımı var: işimizi görecek en makul.
-
ya kafadan direk macbook pro önermişiniz bu eleman crackli programları nerden bulacak? mac e crackli program bulmak zordur özellikle mimarlıkta. şimdi burdan biri çıkıp ben buluyorum buluyorum demesin standart kullanıcı için konuşuyorum.
adamakıllı windows i5 8gb ram 2gb ekran kartlı uygun bişey bulabilirsiniz.
bundan sonra işlemci zaten sadece yetmiyor max harici render alma programları (mesela artlantis biraz daha hibrit çalışıyor ekran kartı ram birlikte kullanıyor) mac e ekran kartı istediğimizde fiyat tuzlu oluyor :)
bununla birlikte yeni windows 8 bilgisayarlarda 2 ekran kartı kullandığından programlar doğru düzgün çalışmıyor güncelleme bekliyoruz.
özete bence mac alma
al bi tane 2 sene sonra tekrar al.
mac alacaksan zaten 2 bilgisayar parası vereceksin :) -
Monster'dan nvidia quadro ekran kartlı laptoplardan alacaksınız hocam.
Bütçeniz ne kadar bilmem ama
Yada pahalı bu derseniz
http://www.monsternotebook.com.tr/MS-1762-1000M-MONSTER®-Q63MS-17WS10.html
bu tarz daha ucuz modeller var örnek olarak koydum,yoksa 20 bin liralık modellerde var,2bin liralıkta. Ama önceliğiniz quadro ekran kartı olsun.
-
eğer dizüstü alacaksanız ekran kartı en iyi olanı alın.
dizüstü almayacaksanız da intel i5 (ya da ayarında bi' amd) ya da i7 işlemciye sahip, 4GB belleği olan (bellek hızlarına dikkat edin!), yine iyi bi' ekran kartına sahip bi' bilgisayar almanızı tavsiye ederim. monitör olarak ta mutlaka 1920*1080 ya da bu civarlardaki çözünürlüğü destekleyen bi' monitör alın. mümkünse monitör kısmını biraz araştırın, deneyin.
-