Minik Sorunlarıma Tavsiye İsteği
-
Sorun 1
Canon Pixma m160 yazıcı alalı kaç sene oldu hatırlamıyorum
Bu yazıcıyı kartuşları bitene kadar kullandım,sonra da bir daha kullanmadım.
Bir kere kartuşları doldurdum fakat yazıcı kartuşları taktıktan sonra görmedi.
Kartuşları tekrar doluma götürdüğümde esnaf abi ya orjinal kartuş yada HP marka bir yazıcı al dedi.
HP'lerin kartuş dolumunun sorunsuz olduğunu söyledi.
Canon Orjinal iki kartuş 60-70 tl bir şey,en dandik HP mürekkep püskürtmeli yazıcıda 80 küsur tl falan..
Hadi diyelim HP yazıcı aldım ben Canon'u ne yapacam ?
Bitmeyenkartus olayı bizim Canon'a uyar mı henüz onu araştıramadım.
Sorun 2
Dvd rom'un içindeki lastik kopmuştu,DVD ROM'un kapağı açılmadığı Dvd'leri de haliyle okumuyordu..
bende DVD'nin içini açıp paket lastiğinden bir şeyler uydurup sorunumu kısa süreliğine hallettim..
DVD rom şu an sorunsuz çalışıyorda içindeki lastik esnek durumda yani her an kopabilir
DVD Rom lastiğini nereden bulabilirim ?
Sorun 3
Netten küçük kalem pille çalışan bir kitap okuma lambası aldım,çin malı şahane bir şey.
Kalem pil bitme sorununa karşıda şarj edilebilen iki tane küçük kalem pil aldım,küçük kalem piller 850 MAh.
Lakin 850 Mah şarjedilebilen kalem pilleri taktığımda,ışık normal pillere nazaran biraz daha güçsüz,kısık geliyor.
Normal kalem piller 1000 Mah mı ?
1000 Mah şarj edilebilen kalem pil alsam istediğim verimi alabilirmiyim ?
Sorun 4
Hatırlayamadım şimdi ! aklıma gelince yazarım...İşte benim de böyle minik sorunlarım var..
tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim..
-
arkandaki pencereyi ac hocam. kaldır asagı at hepsini. ne sıkıntıya sokuyorsun takma kafana :)
APPaLLoSa tarafından 25/Ağu/12 00:08 tarihinde düzenlenmiştir -
dvdrom a ait lastik tedarik ederim sanada, izmirde değilsen kargosu koyar adama :D
-
Cevap1:
Bazı modellerde kartuşu doldurmaya giderken makineyi de götürmeni istiyorlar yoksa sorun çıkarıyormuş, belki öyle bişey olabilir. Bir kez orjinal alıp daha sonraki doldurmalarda daha dikkatli ol derim ben.
Cevap2:
Bilgisayar tamircisinden, hatta hurdacıdan filan bulabilirsin eski birtanesinden sök, yerine tak. Paket lastiğini hiç denemedim ama zamanla yıpranır diye düşünüyorum, sonra sıkıntı çıkarmasın.
Cevap3:
normalde kullandığın pilin(parlaklığı işine yarayan) eşdeğeri olan bir şarjlı pil alırsan sorun çıkarmaz, yüksek olsun ama düşük olmasın.
Cevap4:
Aklına gelince cevap veririm. -
Janitschar bunu yazdı
Sorun 1
Kartuşları tekrar doluma götürdüğümde esnaf abi ya orjinal kartuş yada HP marka bir yazıcı al dedi.
HP'lerin kartuş dolumunun sorunsuz olduğunu söyledi.
Sorun 2
DVD Rom lastiğini nereden bulabilirim ?
Sorun 3
1000 Mah şarj edilebilen kalem pil alsam istediğim verimi alabilirmiyim ?
İlk sorunla ilgili olarak;
HP mürekkep püskürtmeli yazıcı alacaksanız, yazıcı mürekkebini alıyorsunuz, alelade bir şırıngayla defalarca dolduruyorsunuz, hakkaten hiç sorun çıkarmıyor. Ben sınıftaki en dandik HP yazıcının mürekkebini belki 20-25 kere doldurmuşumdur vesselam.
İkinci sıradaki sorunuzun cevabı ise;
Bilmiyorum..
Son soruya cevap;
Kullandığınız pillerdeki Amper miktarı pilin enerji bakımından uzun süre dayanmasıyla ilgilidir. Onun dışındaki beklentileriniz tamamen volt ile ilgilidir ki, bütün aynı tip pillerdeki enerji aynı volttadır. Sadece kaliteli markalar kullanmaya çalışın.
kolay gele, rasgele..