Minimum Masraf Maksimum Verimle Makineyi Nasıl Yükseltirim?
-
Müridler elimde P4 1.7 ghz, 1,25 GB DDR RAM, 64MB GeForce 2 Ekran kartlı düşük konfigürasyonlu bir makine var. Bu makinede NFS'nin most wanted tan sonraki serilerini haliyle çalıştıramıyorum. Bana bu serileri çalıştırabilecek bir konfigürasyon lazım. Büyük bir masraf yapmadan sadece işlemci ve ekran kartını değiştirerek nasıl bir upgrade önerirsiniz? Parçalar 2. el olabilir.
Anakart: http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-8ir533.html
Dediğim gibi süper bir sistem düşünmüyorum. En az masrafla iş görebilecek bir sistem düşünüyorum. Bana kaça patlar?
-
Hiç boşa kasma, bende de celeron 2.0 / 512 DDR Ram / 256MB AGP8x bi bilgisayar var oyun performansı diye bi şey yok, olmuyo, Counter-strike 1.6 bile kasıyo :( Bi tane FX5500 ekran kartı alırsan ki 50-60 lira falandı vatanbilgisayarda, yapacağın en mantıklı masraf olur o pc'ye gerisi hikaye derim.
*işlemci ile ekran kartı değiştirmen demek anakartı ve rami de değiştirmek demek, belki power supplyı da değiştirmek demek. işlemci-ekran kartı-anakart-ram 4'lüsü zaten baba masrafı çıkarıyo.
-
P4 1.7 biraz geri sayılır, Sana PCI X16 - Direct-X 9c bir ekran kartı tavsiye ederim en az fisiksel 256MB DDR -2 RAM ile ( Sistem RAM i en az 2GB olacak) tabi bunlar için sen büyük ihtimal anakartını terfi ediceksin, AMD Athlon x2 iyidir (benzer fiyattaki intel işlemcilere göre performansı daha iyi) ama ben bu sistemi en az 4 sene başım ağrımadan kullanayım diyorsan AMD -FX tavsiye derim hatta AMD - Black edition daha karlı olur! adam gibi bir anakart üzerine bu işlemciyi takar ve 4GB Ram (2+2), üzerine adam gibi bir 128bit arayüzlü - 256MB fisiksel RAM e sahip bir sistem toplarsan sana en az 4 sene gider! (oyunlarda) yqav sen git en iyisi kasayı komple değiştir sana daha karlı olur.
-
Durum böyle işte hocam. 1-2 parça değiştirince anakartı sepetlemek zorunda kalıyorsun. İşin içine anakart girince diğerleri de zincirleme geliyor. Masraf yeni kasa fiyatına ulaşıyor. Yapılması gereken bu anakarta en iyi konfigürasyonu kurmak olabilir. Kaldı ki onun masrafı ile sıfır makine arasında 100-150 tl gibi bir fark olacaksa gidip yeni makine almak daha mantıklı olacak.