Mint Hakkında Bir Kaç Soru?
-
Mint kurdum muridler. Bir kaç problemim var.
1-Açılıp kapanırken ekran devamlı aşarıya kayıyor.
2-Yazılar cok büyük bir türlü düzeltemedim.
3-Tam türkçe değil. Yaması falan mı var ?
-
1) ekran kartının sürücülerini yükle
2) muhtemelen yine ekran kartıyla ilgili (çözünürlükle bağlantılı olabilir) ve sürücüleri yükleyince geçer
3) dil paketlerini indirmedin mi? menülerde bi yerde olacaktı dil ile ilgili şeyler.
yine de çok çok az bir kısmı ingilizce olabiliyor. lakin fazlaca ingilizceyse dil paketlerin eksiktir.
-
bu arada ekran kartı sürücülerini yüklemek için "donanım sürücüleri" şeysini bul menüden.
ben ubuntu kullandığımdan tam menü yolunu veremiyorum kusura bakma.
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------1) ekran kartının sürücülerini yükle
2) muhtemelen yine ekran kartıyla ilgili (çözünürlükle bağlantılı olabilir) ve sürücüleri yükleyince geçer
3) dil paketlerini indirmedin mi? menülerde bi yerde olacaktı dil ile ilgili şeyler.
yine de çok çok az bir kısmı ingilizce olabiliyor. lakin fazlaca ingilizceyse dil paketlerin eksiktir.
-----------------------------ingilizce oldugundan ekran kartı sürücülerinin nereden yükleneceğini bulamadım. Dil paketlerinide indirdim.
-
EscDewil bunu yazdı:
-----------------------------
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------1) ekran kartının sürücülerini yükle
-----------------------------ingilizce oldugundan ekran kartı sürücülerinin nereden yükleneceğini bulamadım. Dil paketlerinide indirdim.
-----------------------------dil paketlerini indirdiğinden eminsen reset at türkçeleşir
-
Donanım driverlarını buldmda ingilizce oldugundan hiç birşey anladım
-
ekran görüntüsü atarsan daha kolay yardımcı oluruz
driverların resmini çeker misin ya da buraya yaz ne yazıyosa
-
ss de alınmıoki :S
-
ekran kartı sorununu cözdüm.
terminale
sudo gedit /etc/X11/xorg.confbunu yazdıktan sonra acılan sayfayaSection "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "vesa"
EndSection
Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
HorizSync 30-68
VertRefresh 50-85
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"