Miras Hakkında
-
arkadaşlar merhaba.olayı anlatayım hemen. dedem vefat etti ve geride 1 ev kaldı. annemler 5 kardeş,fakat annem dedemin ilk eşinden,dedemin ilk eşi yani gerçek anneannem vefat edince dedem tekrar evleniyor üvey anneannemle,ve 4 tane de çocukları oluyor,sonuç olarak annemler 5 kardeş ama. şimdi,kardeşlerden birinin borç durumu var.ve ev üzerindeki hakkını istiyor.bu durumda annemin karşılaşacağı hukuksal aşamalar nelerdir ? isteyen annem değil,annemin kardeşlerinden biri.anneannem hala sağ.
-
Gördüğüm hukuk dersine göre yorum yapıcam doğru demiyorum kesınlıkle..
Hacı ev satılır sanırım.. ve ortaya çıkan para 2 ye bölünür bir hisseyi direk annen alır , diğer hisseyide 4 kardeş paylaşır..
Tabi birinci eş ayrı ikinci eşe ayrı özel bi madde varmı bilmiyorum.. Eğer dede mirastan çıkartma filan yaptıysa diğer üvey
kardeşleri mahkeme saklı pay blirler bu küçük bir rakam olur çoğunluğu annen alır.. Aynı şey annen içinde geçerli.. -
teşekkürler hocam yalnız ev satılırsa hissesi neden 2'ye bölünüyor annem ilk olduğu için mi ?
-
Öncelikle üstteki arkadaş sallamış. Annen ve diğer 4 kardeşi (farklı annelerden de olsalar) toplamda mirasın 3/4'ünü alacaklar. Dedenin şu anki eşi (üvey anneannen diye yazıyorum) 1/4'ünü alacak. Yani annenin ya da herhangi bir kardeşinin payına düşen 3/20 hissedir.
Üvey Anneannen : 5/20
Annen: 3/20
1. Kardeş: 3/20
2. Kardeş: 3/20
3. Kardeş: 3/20
4. Kardeş: 3/20
-
anneanneme birşey olursa annem pay alır mı peki ?
-
Zaten şu ana kadar miras işlemleri yapılmış olsa gerek. Yani herkes payını almıştır. Bu saatten sonra üvey anneannenin payından sadece çocukları faydalanır.
-
vergi dairesine gidip sonrada tapuya gidip işlemleri yaptırmadınız mı hacı ? kime ne düştüğü bellidir zaten.