Misafir (Eskişehir Tiyatrosu)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BartheZ
    BartheZ's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2002
    Erkek

    geçenlerde fırsat bulup eskişehire gittim. haller denen yerdeki tiyatro salonunda, şehir tiyatrosunun sergilediği Misafir diye bi oyun var. baktım ortam iyi, içeride güzel hatunlar var. dedim takılayım şu ortama. 2 ytl bilet (öğrenciye 1ytl imiş) aldım girdim.


    aman aman bi oyun değil. adı üstünde misafirin önemini kendince vurgulamaya çalışan bi oyun. türk kültüründe misafirliğin ne denli güzel bir olgu olduğu üzerine oturtmuşlar ama oyunun ne türk kültürüyle alakası var ne başka şeyle. eski köy adetlerini işleyip bunu misafirlikle bağdaştırmaya çalışan, bu şekildede kısmi olarak kendini kurtaran, allahın koruduğu bi oyun.


    şimdi neden yazıyorum bunu? bitişini sevdim... sen oyun boyunca misafirliği işle, işte şöyle misafir böyle misafir... oyun bitince salondan bi çıkıyosunuz. kapının önü cami avlusu gibi bi sürü ayakkabı. meğer biz orda misafirmişiz.. bak sen..


    on error go to hell
Toplam Hit: 996 Toplam Mesaj: 1