MİT, CIA HESABINA MI ÇALIŞIYOR?
-
MİT, CIA HESABINA MI ÇALIŞIYOR? İsveç'in devlet televizyonu SVT'nin internet sitesinde yer alan bir haberde, Türk güvenlik birimlerinin, yurt içinde ve dışında yaptığı operasyonlarda ABD tarafından terörist olduklarından kuşkulanılan kişileri yakalayarak hiç sorgulamadan CIA'ya teslim ettiği öne sürüldü. Haberde, geçtiğimiz Mart ayında yapıldığı öne sürülen bir operasyon kaynak gösterildi.
SVT'nin, polisiye filmlerini andıran iddiası şöyle: ś Mart günü,İstanbul'dan havalanan özel bir uçak, üç buçuk saatlik bir uçuştan sonra Kopenhag Havalimanına indi. Burada yaklaşık 24 saat bekledikten sonra yeniden havalanarak önce İzlanda'nın Keflavik Havalimanına, oradan da ABD'deki bilinmeyen bir kente gitti.”
SVT’nin haberinde, bu bilgilerin “güvenilir” bir kaynaktan alındığı vurgulanarak, “Uçakta, ABD tarafından aranan ve Türkiye topraklarında yakalanan bir gurup terörist vardı. Bu bir CIA kargosuydu. Türkiye üzerinden Kopenhag’a getirildikten sonra, buradan da CIA tarafından sorgulanmak üzere İzlanda üzerinden ABD’ye gönderildi” denildi.
Danimarka Sol Parti Milletvekili Aaen, Türkiye-CİA-Danimarka ilişkileri konusunda soru önergesi verdi. Danimarka Sol Parti Milletvekili Frank Aaen, Dışişleri Bakanı Per Stig Möller tarafından yanıtlanmak üzere verdiği soru önergesinde, Türkiye, Danimarka., İzlanda üzerinde gerçekleşen esrarengiz uçuşun ayrıntıları konusunda bilgi istedi.
Aaen, aynı güzergahta 2001 yılında da buna benzer bir olayın gerçekleştiğini hatırlatarak Danimarka’nın bu ve benzeri olaylardaki rolünü sorguladı. Aaen, bu tür uçuşlar konusunda Dışışleri Bakanlığının tutumunun ne olduğunun kamuoyuna açıklanmasını istedi. Öte yandan, Danimarka Güvenlik birimlerinin daha önce de birkaç kez tekrarlanan bu tür “emrivakilerden” rahatsız oldukları için son olayı basına sızdırdıkları iddia ediliyor.
HABER AJANSLARI BÜLTENİNDE
Öte yandan Danimarka Haber Ajansı RITZAU, Açık Gazete’de yer alan Türk güvenlik birimlerinin terörist olduklarından kuşkulanılan kişileri yakalayarak sorgulamadan CIA'ya teslim ettiğine ilişkin haberi doğrulayarak bugünkü bülteninde yer verdi.
Aynı haber, bugün İsveç' te özel yayın 4 Kanal televizyonu bülteninde ve haber sitesinde de yer aldı. Haberde,Türkiye'nin Türkiye içinde ve dışında CIA ile ortak operasyonlar yaptığı,Türk güvenlik birimlerinin ABD tarafından terörist olduklarından kuşkulanılan kişileri yakalayarak sorgulamadan CIA'ya teslim ettiği vurgulandı. Haberin devamında, İstanbul'dan kalkan bir özel uçakla polis gözetimindeki terörist zanlılarının önce Danimarka'nın başkenti Kopenhag'a getirildikleri, buradan da İzlanda üzerinden ABD'ye gönderildikleri belirtildi.
Danimarka Haber Ajansı Ritzau ve İsveç 4 Kanal Televizyonu haberin "güvenilir kaynaklardan" alındığını vurguladılar. Ad belirtilmemesine karşın, sözü edilen "güvenilir” kaynağın Danimarka Gizli Servisi veya İsveç Gizli Servisi SAPO olduğu sanılıyor.Terörist zanlısı olarak yakalanan kişilerin “İslamcı” oldukları tahmin ediliyor.
Kaynak: Digimedya -
daha böyle ne dolaplar dönüyorda haberimiz yoksa ortada bizim bilmediğimiz şeyler dönmese bu ülke şuan bu durumda olmazdı zaten.....
