folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Mitoz Bölünmenin Hızı Etkileyen Faktörler

Mitoz Bölünmenin Hızı Etkileyen Faktörler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    overlocker
    overlocker's avatar
    Erkek

Hocalar abüler kaynak kitap , google heryeri aradım didik didik ettim fakat bi sonuca varamadım '' Mitoz Bölünmenin Hızını Etkileyen Faktörler '' konudan anlayan yardım etcek mürid 

boş
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Mitoz ne kadar fazla ve hızlı olursa mutasyon riski o kadar artar.

Mitozun bu dört evresi yaklaşık olarak memelilerde 40-80 dakikada tamamlanır. Bitki hücrelerinde 100C’de 135 dakika süren mitoz bölünme, 25-300C’de 30 dakikada tamamlanır. Bazı maddeler ve ısı mitozu ve hızını uyarır. Mitoju uyaran eşey hormonları ve fitohemagglutinin gibi maddelere mitojenik maddeler denir. Bununla beraber, urethan, X ışınları kolşisin gibi maddelerin mitozu durdurucu etkisi vardır. Damardaki kan hücreleri ve belli bir süre sonunda sinir ve kas hücreleri mitoz bölünme yapmazlar.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

en çok genetik faktörler etkiler hani metabolizma işi felan, ben 21 yaşına gireceğim ancak 14 yaşında metabolizmam var nedeni hipofiz bezimin fazla çalışması,bu yüzden kiloda alamam ama  bu beni çabuk yaşlandırıyor.

Uygun ortam ve yakıt, hani boşuna "antioksidan bak bunu ye bunu ye" demiyolar, yetiri kadar çinko alamıyorsan dna neyle bölünecek?Boşuna selenyum mineralinin önemini anlatmıyorlar, yani vitamin ve mineraller de bu konuda çok büyük rol oynar en büyük sebebi antioksidan özelliklerinden ötürüdür.

Mecburiyet(dış etkenler) vucutta hasar var sıkıntı var hücrenin daha sık bölünmesi ve çoğalması gerekebilir.

Ancak kısa ve net cevap gerekirse hormonal veya yaş diyebiliriz, gerekli hormonlar yüzünden çok hızlı bölünebilirler aynı çocuklardaki gibi aynı birinci örnekte verdiğim gibi

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    overlocker
    overlocker's avatar
    Erkek

eyv hacular makbule geçti 

boş
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Erkek

nükleer por kompleksinede bak, mitoz hızını ayarlıyorladıklarıyla ilgili bi makale görmüştüm bi ara. aramalarını da ingilizce yap daha cok sonuç alırsın.
    aynı zamanda kanser ilaçlarıda etkilidir, mitozu ve hücre bölünmesini inhibe eder(daha iyi bilgi için "mitotic inhibitor drugs")

ugur0 tarafından 23/Kas/14 15:25 tarihinde düzenlenmiştir

imza
Toplam Hit: 2327 Toplam Mesaj: 5