Mızıka Hakkında Yardım
-
Selam arkadaşlar bi ara elime bir mızıka geçmişti 24 delikli kormatik böyle pistonlu birşey. ozaman anladım çalmanın nekadar zor olduğunu. şimdi onu kaybetim. yeni birtane alıcağım. jazz yada rock soundları için kullanmayı düşünüyorum önerdiğiniz model ve kitap var mı?. bazı forumlara baktım başlamak için diyatonik 10 delikli özellikle c mızıkaları öneriolar. sizin öneriniz nedir?
-
benim blues çu bi arkadaş var yarın o na sorarım o kesin bilir yazarım buraya
-
Hoca mizikalar diatonic ve chromatic olmak uzre iki cesittir.
1-Chromatic tek basina senfoni orkestrasi gibi her turlu sesi cikarabilirsiniz , pompa denilen bir duzenege sahiptir ...baslangic icin onerilmez , blues ve gitara vs eslik icin uygun degildir.
2-Diatonic , benimde yillardan beri caldigim mizikadir.Diatonic mizikalar ile blues ve 2.calgilara eslik daha iyidir.Baslangic icin C anahtari oneririm.Nedenlerine gelince daha once birkac bolumluk yazi yayinlamistim orada uzun uzun deginmis olmam gerek ama sen C anahtari al...Herseyden onemlisi aldigin mizika markasidir ki , Hohner disinda baska mizika alma.Istanbul pera dan temin edebilirsin veya mydukkan dan online olarak alabilrisin ki ben 5-6 defa mydukkan dan aldimsorunsuz ve hizlilar...Diatonic diyoruz , hohner diyoruz C anahtari diyoruz ama modeller yine degisiyor...sana tavsiyem
Hohner - Marine Band HH 1896 veya Hohner - Blues Harp alman. Marine Band oncelikli tercihin olsun ...Kitap onerisine gelince , raflarda bir iki tane kitap gordum ,mizika metodu diye ama oyle ayrintili ogretici birsey degil...sen kendi kendine calisacaksin,single nota uflemeyi ogreneceksin , sonranotolar arasi gecisleri cozeceksin , sonra ileri seviye olarak bend olayina gireceksin, yani notalari bukerek blues ezgiler icin sesler elde etmeye baslayacaksin...ama herseyden onemlisi mizika ozgur olmalidir hacim , blues gibi ...tarlada calisan bir isci gibi calmalisin , "kafam bozuk ,insanlar kafami bozuyorlar , suan uzerimden bir kus geciyor , lise ogretmenim ayseyi cok severdim , ilk okulum cok guzel gecti , hava bulutlu ve ben yorgunum , yalnizligimla basbasa paydoslardayim..." gibi sozler icinden ne geliyorsa o olmali , notolarin dogaclama olmali...bir caldigini ikinci defa calmamalisin :D , bir agaca yaslanip birseyler caldiktan sonra , orada kalktiginda o agaca yaslanarak caldiklarini baska bir agaca yaslanarak calmamalisin...hersey tadinda kalmali yasanmali ve bitmeli...tasimamalisin notlari ustune yuk etmemelisin :D
Marine Band ve Blues Harph(hohner) mizikalar icin fiyat araliginda 40-70 ytl arasi olmasi gerek.
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=mizika&folderid=35900