Mobil Uygulamalardan Para Kazanma Yolları
-
Selamlar,
Artık masaüstü uygulaması yapmayı bıraktım (elimdeki işleti bitirene kadar dışardan iş almıyorum) ve mobile yönelmeye karar verdim. Android ile daha önce uygulamalar falan geliştirdim ama öyle markete falan koymadım, bi süredir de iOS öğreniyorum..
Şahıs ya da firmaya uygulama yaptığım için bu tarz şeylerden çok geri kaldım o yüzden market deneyimleri olan arkadaşlardan fikir almak istiyorum.
Mesela android için admob kullanacağım (hesabımı açtım admob için), şimdi ben bu hesabı türkiye dışından da açtırabilrim ya da google play hesabını yine türkiye dışından da açtırabilirim, ama hedef kitle türkiye'de ise bunun reklam geliri daha fazla olur mu (uygulama yurtdışından yayınlandığı için)?
iOS için admob kullanabiliyoruz sanırım ama daha çok getirisi olanlar var mıdır?
Yurtdışından yayınlamayı düşündüğüm için ücretli olarak da yayınlama imkanım va android'de, türkiye de eskiden böyle bi şey yoktu şimdi var mı bilmiyorum.
Ayrıca uygulama tanıtımları için hangi siteleri falan tavsiye edersiniz ya da nelere dikkat etmeliyim?
Bu konuda her türlü tavsiyenize açığım
Teşekkürler
-
hocam bu sektör benim cok işime yatıyorum ben kodlamadan anlamam ama bu soktöre ortak bırısı ıle gırmek ıstıyorum acıkcası :) hatta domaın bıle aldım aapturkey net adinda :) profosyonel anlamda bu işle ugrasırsan bende bıtane app yaptırmak ısterım sana ucreti ile.
-
Hocam android market üzerinden reklam ile güzel paralar kazanan birilerini duydum. 1-2 Blog var takip ettiğim burdan açıktan link vermek doğru olur mu bilmiyorum istersen özelden yollarım linkini. Admob mantıklı bir gelir kapısı değil. Airpush, Mobilecore benzeri alternatif reklam firmaları çok daha iyi getiriyor. Gelir olarak da şöyle söyleyebilirim, android markette 1 milyonu geçmiş uygulama en aşağı 4-5k$ bırakıyor adama. Eğer günlük sürekli kullanılan bir uygulama ise ( oyun gibi ) çok daha fazlasını kazanman mümkün.
En güzel gelir kapısı oyun yapıp in-app purchase yapmak. Fakat onun için yurt dışında hesap gerekiyor benim o yüzden biraz önüm kapalı fakat yanlış hatırlamıyorsam sen yurt dışına çıkıyordun o yüzden senin işin çok daha rahat olabilir :)
Bi düzlüğe çıksam ben de başlayacam bu işlere de. Fırsat bulamıyorum bir türlü. Okulda asistanlığa kabul edildim şimdi biraz vaktim olacak gibi.Edit: Pm bombardımanına tutulucam gibi bir his var. Direkt yazıyorum :) http://nasilkazandim.com ve http://blog.ozergul.net
NmC tarafından 12/Oca/14 22:53 tarihinde düzenlenmiştir -
marka değeri ve bilinirliği oluşturmadan oyunları direk parayla sürmek sıkıntı,
in-app purchase önerilmiş, onu da şöyle yap, paketlere böl, normal paket, extented paket, mega paket gibi, 0,99 ile 1,99 arası fiyat olursa paketlerde nasıl olsa 1,99 diye direk mega paketlere yöneliyorlar.
androide hiç bulaşmak istemiyorum şu an aslında, android'e hiç gelir sağlamasını ummadığım, amme hizmeti fakat kendisini de döndürmesini istediğim bir uygulama yapacağım, neden söyledim bunu, ticari olarak hiç mantıklı değil android, Türkiye için, google merchant bile açamıyoruz amk.
-
Hocam linki alabilr miyim pmden
-
@h2run, hocam artık dışarıya uygulama yazma gibi bi düşüncem yok ücreti çok iyi değilse.. yıllardır bu şekilde yaptım bi halt olduğu yok :)
@nmc, yarın zaten gidip yurtdışındaki iş bankasından hesap açtıracağım benim kendi hesabımı kabul etmedi polis, sanırm onu kullanabilrim. ama paralı uygulamlar sonraki iş, öncelikle reklamdan kazanamyı düşünüyorum. bi arkadaş dedi ilgimi çekti. 100 bin kişi kullanıyorsa uygulamayı günlük 200 dolar gibi bi kazancın var diyordu.. ne kadar doğru yanlış bilmiyorum ama cazip geldi..
siteler için teşekkürler inceleyeyim..
-
-
Bir mesaj attım kendi isteğimle ilgili.
Para kazanmaya gelince. 1 yıl İOS işi yapan bir firma ile iş yaptım. Onların mantığı ücretsiz uygulamalar ile isim duyurmak sanırım. İlk yayınladıkları hep ücretsiz ama reklam olan uygulamalar. Zaman ile uygulamaların ücretli ve ücretsiz sürümlerini çıkarmışlar. Ücretsizler sayesinde kendine bir kitle sağlıyorsun bir nevi.
Uygulamaları ise ücretsiz yayınlıyorlar ama 1000 TL civarı para yatırıyorlardı içerik için. Bence sende önce ücretsiz olarak içinde göz zevkini bozmayan reklam ile yapabilirsin. Uygulama öneri ise şu an en gözde olan bunu biliyormuydunuz olur sanırım en basidi :)
kadirozdemir tarafından 13/Oca/14 14:02 tarihinde düzenlenmiştir -
@opusdei, hocam pek öyle şeylere itimat etmiyorum. benim arkadaşlar da katılmıştı avea nın yarışmasına 3. olmuşlardı ama bi şey olduğu da yoktu, eskiden sanal bebekler vardı, besliyordun büyüyordu falan, onun mantığında bir ağacı büyütme uygulaması yapmışlardı mesela.. biliyorum ki kimse hayrına para vermez, fikirleri alıp kendilerinin yapmayacağı ne malum? çok iyi bilirsen belki iş teklifi de yaparlar ama çoğu kişinin emeği boşa gidecektir, benim vakit kaybetmemem gerek :))
@kadirozdemir, hocam pm ne cevap yazdım. şuan için android market ile çalışmayı planlıyorum. ilk uyulamamı bitirdim, resimlerini falan tasarlattım, yarın bi gün markete koyarım (basit bi oyun), ikinci uygulamam yine android ile ilgili, kullanışlı bi araç özellikle seyahat edenler için güzel bi uygulama ve gördüğüm kadarıyla markette yok. onu da bitirdim gibi, onun da grafiklerini tasarlattıracağım onu da ücretsiz koyacağım. ondan sonra bir projem daha var, onu da yapacağım o da kur'an ile ilgili bir çalışma, burada da paylaşacağım. bunun haricinde web&android birleşimi bir kaç proje var yemek sektörü ile ilgili onların da çok bi şeysi yok ama bunu yurtdışında satmayı planlıyorum bire bir yemek sektöründekilerle görüşerek.. ondan sonra da ios ile ilgili güzel projeler bulursma ücretli satmayı planlıyorum. Ama android de ücretli satılacak bi şey yok sanki, çünkü iki günde warez sitelerde dolaşıyor. ios u alan adamlar genelde küçük şeylere takılmıyor.
Araştırmalarım sonucu şuna vardım
iOS için ücretli uygulama yap app store a koy
android için ücretsiz ama reklam olan uygulama koy
umarım bu yazılardan, bu alanda çalışmak isteyen arkadaşlar da faydalanır
teşekkürler tüm cevaplar için, fikri olan yine yazabilir :))
-
Play store'da power amp & mx player temalarına bak hocam. Çok zor olmadığını düşündüğüm tasarımlar yapıp play store'a 1-5 dolar arasına koyuyorlar binlerce kişi indiriyor.
-
ben grafiklerden pek anlamıyorum hocam :) bi de bu tarz şeylere girmek istemiyorum yani grafik ağırlı şeylere.. ayrıca emek edersin bir sürü, güzel gider her şey ama biri apk ni yayınlar, artık millet ücret ödemez.. android için bu çok yaygın, o yüzden ücretli uygulama koymak pek mantıklı değil, yapılırsa yabancılar için yapılır, adamlar ücretini ödüyorlar genelde