Model Roketçilik Fizik Ödevi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ombra
    ombra's avatar
    Erkek

model roketçilik için yardım istiyorum fizikte roketler diye bir konu var. bizim hocada dedi roket yapın uçurana not verecem dedi bende önceden kno3 ve şekerle yapmıştım benimki yandı dumanlar falan çıktı. şimdi yardım istiyorum motorlularda olur tabi fazla tuzlu olmadan yardım eder  misiniz ucunda en önemlisi öss etkileyecek not var.

Not: sanal aleme veda etmiştim ama ödevler için lazım olacağını anladım

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek
    Renegadealien'e pm yolla özel ders versin sana:D Tarikatımızın roketatarıdır kendisi

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Hocam model roket yapımı cok pahalı bir uğraş değildir, yaklaşık 20 milyon civarına alacağın bir model motoru ile geri kalanların hepsini evdeki yada kırtasiyedeki malzemeler ile yapabilirsin çünkü yarışma modeli yapmıyorsun sonuc itibari ile...

Ama olay şurada bazı teknik sorunların var, örneğin biz model yaparken kullandığımız, celik gövdemiz var, roketin gövdesini ona satıp yapıyoruz mesela...

Sonra roketin pallerinin tam olark düzgün acıyla olması için kullandığımız model kalıbı var, ama sende yok :)

Şunu deneyebilirsin, sanırım war idi...

www.thk.org.tr adresine gir, orada modelucak okuluna tıkla, oradan satışı yapılan ürünler die bi bölüm var orada model roket bilgileri kitabı die bi kitap olması lazım, mustafa hocamın yazdığı, yanlış hatırlamıyor isem... O kitabı sipariş etmeyi dene...

Eğer yoksa satışı yapılan ürünler bölümünde, okulun telefonuna bak telefon edip sor... Model ucak bilgileri kitabı lazım die...

S1 den S9 a kadar fakrlı kategorileri var model roketlerin, normalde itici güc yardımı ile hawaya cıkıp, son patlamada meydana gelen tepki ile, paraşütünü acıp tekrar yüzeye inen bir roket yapsan zaten herkezi büyülemeye yeter...

Bununda maliyeti Motor,: hobbytime.com.tr de olması lazım eğer hala duruosa

Karton : 100 kuruş
    Japon yapıştırıcı : 1 ytl
    Motor yatağı için tel : 100 kuruşa alırsın, 5 cm bişi kullancaksın zaten...
    2.5-3 mmlik balsa ağacı, pallerde kullanılacak : 3 ytl
    roketin başı için strafor köpük: inşaatların köşelerinde beleş:)

Olay bu kadar basit iken, mantığı ve yapılış aşamalarını bilmediğin için sorun olacaktır...

Yazın söylemiş olsan, Modelucak okulunun roket kursuna gelirdin, sorun kalmazdı...

Benim yaptığım bir roketin videosu var youtubede, www.youtube.com/renegadealien adreside olması lazım...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
Toplam Hit: 2759 Toplam Mesaj: 3