folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Model Ucak Kumandasi Ve Mini Kamera ?

Model Ucak Kumandasi Ve Mini Kamera ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ankistizm
    ankistizm's avatar
    Erkek

arkadaşlar model ucak kumandasının 5. kanal camera için ayrılmıs yada duman yada iniş takımları kontrolü için ayırmıslar buradan gelen kırmızı kablo +5 siyah toprak beyaz ise sinyal bu kanala servo bagladıgım zaman 180 derece dönüyo anlamı kapalıyken 1 ms lik olan sinyal düğmeye basıldıgında 2 ms lik sinyale dönüsüyo bu kanala bir servo baglayıp servoyu röle olarak kullanarak deklanşör vazifesi yaptırmak hem masraflı hemde saglıklı değil benim sorum bu 1ms lik ve 2mslik kare dalga farkını ayırt edecek bir osülatör devresi yapıp olayı 1 ve 0 a dönüstürmek burdanda cameranın deklanjörüne entegre ederek bir transistor yardımı ile logic +5 yardımı ile cok düsük voltajlı camera deklanjörünü sürmek normalde bu sekilde ucus kameraları var ama tabiki yapmak daha keyifli okuyan tüm müritlere şimdiden teşekkürler.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

hobbyking de

10$ a alabileceğin direk alıcının kanalına takabileceğin ürün var, hemde 30 ampere kadar korumalı...

onun haricinde bizim hocada elektronik devrenin planı vardı, receiver ile on off switch devresi, ama hobbykinden daha ucuza gelir...

bakiim bi bulayım linkini

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeelzeBuB
    BeelzeBuB's avatar
    Erkek

hocam 1ms ve 2ms lik dalgaların dutycycleları farklı olduğu için bitane opamp ve trimpot il işi çözersin diye düşünüyorum işi. eğer sinyal ters geliyorsa not gate koyarsın bitane. malesef cycle hesaplarını yapıcak bilgim ve zamanım yok şuanda ama bir fikir olsun diye söyledim hocam

hadi ordan seksi!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

al 7$ mış

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/catalog/RC-ON-OF.jpg

server %50 yi geçince devreyi acıyor 10 ampere kadar destekli

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8833&Product_Name=Turnigy_Receiver_Controlled_Switch_

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ankistizm
    ankistizm's avatar
    Erkek

hobbykingte ucus camerasıda zaten 20 dolar :D:D rene baska alacagım yok bir alışverişim olsa eklemek mantıklı olurdu ama sırf bunun için 30 dolar kargo ödemek iş değil hem bu bir roleyi sürüyo görünüyo bu cihazı sen gördünmü yada modelinde ucus kamerası kullanıyomusun ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ankistizm
    ankistizm's avatar
    Erkek

anladıgım kadarıyla opampla yapılan bir filtre tasarladınız bu opamp üzerindeki dirence göre 1 ms 2 ms farkını anlayıp 1 ms veya 2 ms akımlarından birini iletecek bu iş görür ama hangi opamp ve hangi direnc ? ve devamında düşük voltajlı camerayı sürmek için hangi transistor benim hiç bilgim yok :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    driveshaft
    driveshaft's avatar
    Erkek

Aşşağıdaki sitede bahsettiğin şeyle ilgili birşeyler vardı galiba, bir araştır istersen

http://www.melihkarakelle.com/

"Sen doğru dur, eğri belasını bulur"
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Erkek

Hocam bunu 6. kanala takıp buji ısıtıcısını otomatik calıştırmak için kullandık...

30$ tutmaz kargosu dikkatli baktın mı?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ankistizm
    ankistizm's avatar
    Erkek

%3c013

http://www.laureanno.com/RC/switches.htm

ben cözümü buldum hocalar iki opamp lı bu entegreyi bulan cmos amcaya cok tesekkürler benim maliyet hesabıma göre 1 tl :D hobbyking kargosunda hata yapmısım onu duzeltmek lazım reneye tesekkurler benim baktıgım hızlı gönderiymiş normal gönderi 10 dolar filan olsun ama kendim yapmak daha heycanlı keske imkan olsa entegrede kullanmasak :) bu arada sitede turnigynin switchi benzeri 30 amberlik pic kontrollü bir devrede var ayrıca bence buji ısıtıcıya cok uygun yine pic kontrollü zamanlayıcı içeren bir sistemde var. onlarında maliyeti programlama kartı varsa 4 5 tlye gelir.

Toplam Hit: 2792 Toplam Mesaj: 9