Modelleme Ve Simülasyon
-
merhaba saygıdeğer müridler,
bana simulasyon yapmak için kullanacağım program lazım.
internette araştırdım ProModel, Arena, Simul8, WITNESS, Enterprise Dynamics vs.. gibi bir çok programla karşılaştım.
sizin önerebileceğiniz kullandığınız veya çevrenizde kullanılan bu tarz program var mıdır?
öerilerinizi bekliyorum.
saygılarımla...
-
piyasadaki en iyi similasyon programları, ansys ve catia benim bildiğim diğer programalr türkiyede çok yaygın olmayabilir, ilki daha çok mekanik ve aerodynamik sistemleri analiz eder 2. side inşşat sistemleri katı modellmeleri fln yapar ama öğrnme olarak 2 side çok teferruatlıdır, sen hangi alanda kullanıcan hacı..
-
ne simulasyonu yapıcaksın?
-
cevaplarınız için teşekkür ediyorum.
spesifik bir konu yok şuan elimde.
genel tema "Fiziksel bir olayı, sistemi veya donanımı modelleme ve simülasyon" .
okuldaki bir ders için ön araştırma yapıyorum.
-
Abi birsürü simulasyon çeşidi var. Sırf bazı bileşenleri spesifik olarak simule eden yazılımlar bile var. Öncelikle ne simule etmek istediğini yaz ona göre program önersin millet.
-
Mesela ben solidworks kullanıyorum, her konuda mükemmel geliyor diğer programlara göre. Catia ya alışabilsem catiaya geçiş yapacağım bir yandan, freeform özelliği çok iyi üstüne de similasyon opsiyonu daha geniş. bu da son çalışmalarımdan birisi.
dipnot: bu capsi öğlen aldım ama halen aynı şarkıyı dinliyorum asdfakghasşfgkljha (pardon bu akşama doğru aldığım caps.)
SweetyVolty tarafından 06/Mar/14 22:58 tarihinde düzenlenmiştir