Modem Ayarları
-
merhaba üstadlar:
modemi değiştirdim modem ayarlarını yaptım falan ama sormak istediğim birkaç şey var.
1. olarak modemde default dns adreslerine comodo google ve yandex inkileri girdim bu internette bir yavaşlama yaparmı yani bilgisayardan yerine modemden kullanmak arasında bir farklılık olur mu ? hangisi daha iyi defult bırakıp bilgisayardan dns kullanmak mı yoksa modemden dns kullanıp pcden boş bırakmak mı ?
2. olarak VPI VCI değerleri sabit zaten bunun yanında DSL Modülasyonu: çoklu modda kalması ile ADSL2+ de kalması arasında bir farklılık varmı ?
3. QoS Türü: UBR bunu biraz araştırdım ama net bir açıklama yada değiştirmekte faydayla ilgili bişi göremedim atmlerde falan kullanılıyor extra para gelir gibi şeyler okudum ne kadar doğru bilmiyorum .
4. ipv6 yı ve nat yönlendirmelerini kapattıp ipv6 nın bir zararı olur mu kapatmakta ?
5. SIP ALG UPnP IGMP gibi ayarlar tam olarak nedir ve etkin olmaları neyi değiştirir acaba.
bunların dışında önerebileceğiniz modem ayarı varmıdır ?
-
1. soruyu bende merak etmişimdir. mantıken en son çıkış yeri modem olduğu için modemin dns i geçerli oluyordur diye düşünüyorum. Ben garanti olsun diye her ikisinede aynı dnsleri girdim.
driveshaft tarafından 13/Tem/17 09:56 tarihinde düzenlenmiştir -
Up
-
1. Durumu göre değiştir. Türkiye yurt dışı kaynaklı erişim sorunlarında problem yaşabilirsin.
2. Çoklu moda almanı tavsiye ederim. TT tarafından altyapı değişikliğinde modem ucundaki teknoloji tipi değiştiğinde otomatik algılasın.
3. Qos = Hız Sınırlama Yöntemleridir. Senden başka diğerlerinin hızını kısıtlayacaksan kullanabilirsin.
4. İpv6 daha son kullanıcı olarak kullanımda olmadığı için kapatabilirsin. Nat yönlendirme default bırak
5. SIP ALG uPnp IGMP ayarların anlamlar internette var son kullanıcı olarak bunları kullanmıyoruz. Sadece iptv alırsan IGMP açık olması gerekir.