Modem Güvenliği (Şifrem Kırılmış Sanırım)
-
Herkese merhaba;
Arkadaşlar uzun süredir internetim donuyo ve yavaştı, birisinin modem şifremi kırdığını düşünüyordum ama şifrem çok uzun ve değişik karakterlerden oluştuğu için ihtimal vermiyordum.
Bugün modemin üzerinde kilit şeklinde olan işaretin ışığının yandığını fark ettim daha önceden bu ışık yanmıyordu.
wps ışığıymış ve modemin şifresinin kırılmasını çok kolaylaştırıyormuş onu öğrendim.
İnterneti hiç kullanmadığım zamanlarda bile veri transfer ışığıda yanıyo.
Eğer birisi modemime bağlanıyorsa bunu nasıl öğrenebilirim?
Bu durumu nasıl engelleye bilirim,
saygılar iyi akşamlar..
-
Modem arayuzune girdiginizde istemciler diye bisi varmi yani aga bagli olan kisileri gosteren kisim nettden marka model arastirin illaki olmasi lazim yoksada modele gore bir cozumu vardir.
wps yi kapatip sifrenizi degistirip + olarakda adamin mac adresini arayuzden engelleyerek yapabilirsiniz.
-
Mac tanımlı yaparsan daha güvenli olur.
-
Modemde kablosuzda bağlı istemciler kısmından kaç kişinin bağlı olduğunu görebilirsin mac filtreleme yapabiliyorsan sadeçe bilinen mac leri kabul eti işaretleyip kullandıklarını seçersin olay biter.
-
şu an modeme kablosuz bağlana iki kullanıcı gözüküyor birisi ben olduğuma göre diğeride bizim hırsız :)
Asıl soru şu bunu nasıl engelleyecem mac falan ne demek hiç bilmiyorum ben
Rica etsem bilale anlatır gibi anlatabilir misiniz
-
D smart in verdiği modem ise 5 sn sürüyor kırmak. Denediğim bütün d smart in verdiği modemlerde aynı açık var. Açık demek doğru olmaz galiba. Zaten yöntem de bana ait değil. Takılıyoruz işte.
-
heza bunu yazdı
D smart in verdiği modem ise 5 sn sürüyor kırmak. Denediğim bütün d smart in verdiği modemlerde aynı açık var. Açık demek doğru olmaz galiba. Zaten yöntem de bana ait değil. Takılıyoruz işte.
Paylaşma şansın var mı hocam?
-
bağlanan arkadaş bu, ne yapmalı
ID MAC 1 00:0D:A3:10:A3:3D -
Tekkeli bunu yazdı
bağlanan arkadaş bu, ne yapmalı
ID MAC 1 00:0D:A3:10:A3:3D telefonun fln değildir inşallah.. mac ban yapacaksın daha giremeyecek
-
tereke34 bunu yazdıheza bunu yazdı
tbt de konusu vardı ancak (yüce arama motoru v3 sayesinde) bulamadım (v2 de istediğimi bulabilirken v3te bi halt bulamıyorum ne işe yarıyor çok merak ediyorum)
wps pin wireless hack diye arat google da çıkar hocam. Kısaca bu işte;
http://www.siberyazilimci.net/2015/10/jumpstart-ve-dumpper-indir-wifi-kirma.html
airties vs kıramıyor asla. Çok umudunuz olmasın.
-
heza bunu yazdıtereke34 bunu yazdıheza bunu yazdı
tbt de konusu vardı ancak (yüce arama motoru v3 sayesinde) bulamadım (v2 de istediğimi bulabilirken v3te bi halt bulamıyorum ne işe yarıyor çok merak ediyorum)
wps pin wireless hack diye arat google da çıkar hocam. Kısaca bu işte;
http://www.siberyazilimci.net/2015/10/jumpstart-ve-dumpper-indir-wifi-kirma.html
airties vs kıramıyor asla. Çok umudunuz olmasın.
Bunu biliyorum hocam. Bendeki dsmartlari kiramadi. Sandım farklı bir yöntem var onfan sormuştum :))