Modemden Hız Engelleme - Limitleme
-
merhaba müridler. şimdi karışık bi durumum var anlaşılır bir şekilde aktarmaya çalışayım. evdeki neti 2 komşu ile paylaşıyordum hatır gönül meselesi yüzünden. bunlar internete lan üzerinden bağlanıyordu. hız konusunda filan bir sıkıntımız yoktu bugüne kadar.
geçen yeni taşınan bi ev geldi. genç bi çocuk rica etti filan 4-5 gidip gelince yazıktır dedim kabul ettim. evleri diğer cephede olduğu için benim daha önce lan üzerinden internet verdiğim komşudan almak istedi tamam dedim. o komşunun evine giden lan kablosuna bi wireless router bağladı ve kendi evinde kablosuz olarak kullanmaya başladı (laptop varmış o yüzden böyle istedi). neyse bi kere tamam dedik diye ses etmedim.
yalnız o günden beri internet sık sık kopuyor. özellikle lol oynarken fark ediyorum. pin bazen 2000leri görüyor oyun oynatmaz oldu. direk bende bu çocuktan bildim olayı. benim modemden switche giden kabloyu çektim baktım sıkıntı yok internette tıkır tıkır ping sabit. tabi bu eleman ile birlikte 1 modeme hem benim kablolu switch bağlı hemde bunun kablosuzu.
-------
şimdi benim modemden lan2 benim pc'ye gelen internet. lan4 ise dağıtıcıya giden kablo. modem üzerinden lan4'ye bir sınır engel koyabilir miyim ?
veya modem arayüzünden gidip bunların tek tek mac adreslerini alıp engel koyabilir miyim hız konusunda ?
bu elemanın cihazı tam olarak ne iş yapıyor onu da anlamadım. kendine ait arayüzü var. hatta bi ara ben nete girerken onunki ile çakıştı buna bir çözüm getirebilir miyim ?
yoksa son çare olarak gidip elemana siktir mi çekeyim ? lise öğrencisi genç biri kırmak istemiyorum ama başka çare bırakmazsa mecbur bu yola başvuracam.
birde modem arayüzünde böyle bir şey var. lan1'e bişi bağlı değil ama değerler var :/

modem markam: huawei hg552e
-
bak gider millet küfür eder. diyarbakır sakat yer. sonra ip savcılık seni alır. basımıza geldi halen dava sürüyor. biri wifi kırmış gitmiş girmiş kızın birine laf etmiş kızda vermiş savcılığa al basına belayı , bence inceden internet kaldırmıyor bende kapatacam işte modem bozuldu felan filan de , sakat iş veysel hocam
-
Normal internette dolanırken neysede bu tarz oyunlar interneti ortak kullanmaya gelmiyor ve en ufak ping'te adamı sinir hastası ediyor. Ben olsam siktir çekerdim benim sinirim bozulacağına gitsin ttnet bayinden yeni internete başvursun amk
-
mac adresini engelle gitsin. modem bozuldu de. tanımadığın kimseye iyilik yapmayacaksın. sonra başın ağrıyor.
-
abi interneti kapattıracam kusura bakmayın de
ya hepsini iptal et yada ev başına 25 tl al internet hızını yükselttir işe yarıcanıda zannetmem internet cafe gibi olmuşsunuz.
.oyuncu adam netini paylaşmaz ..:D
-
mfatihbodur bunu yazdı
mac adresini engelle gitsin. modem bozuldu de. tanımadığın kimseye iyilik yapmayacaksın. sonra başın ağrıyor.
hacı işte lanet arayüzde engelleme yerini bi türlü bulamadım. tam olarak işlem nasıl görülüyor ?
-