Modemden Hiz Limiti Ayarlama ?
-
Ağımdan wireless yayini yapmaktayim fakat biri fena halde neti sömürüyor bunlara bi limit yapmak için ne yapmalıyım
böyle bi özelligi olan modem varmı ?
net limiter falan demeyin 10 u aşkın pc var modem üzerinden bi halt yemem gerek
-
aynı konuyu gecenlerde ben açmıştım usta fakat bi cevap alamadım , belkı burdan bi fikir çıkar ..
beklemedeyim .) -
Olur ben de cevapları bekliyorum. Aynı sıkıntı bende de var
-
airties modemlerin bi çoğunda Qos özelliğinde detaylı girdi yaparak, mac adresi ve ip adresi yazarak yapabilirsin..
mac adresi ile yapınca bazen tarayıcı ve program modunda iplemio Qos. ama ip adresinide yazarsan kişilere belirlediğin degerde download upload
kısıtlaması yapabiliosun.. ama bu çok verimli olmuo.. modem çok şişiyo.. ben 1 yıl denedim bu işlemi. wireless de 5 kişiye..çok problem yaşadı modem bi süre sonra..
bu da modemin flash ram gücünün sanırım 2mb , yani düşük olması ile alakalı..
firefoxdan download yaparken 50kb oluo,
ama tutup chrome dan yapınca 200kb lerde.. bi işe yaramadığını görüosun. ayarları yaparken udp tcp yada hepsi dediğinde geçerli olması gerek..
ama bazen iplemio modem.. veriyo komple hattı millete... ama bazende işe yarıo.. Qos mantığı belirli portlara daha aktif baglantı veri hızı vermek amaçlı..
tp link de bandwith bölümü war bazı modellerde.. ama bnm şu yakında almayı planladığım modem tam istediğimiz işi yapıo..
asus dsl-n10 .. (2 antenli bi üst versiyonuda war modemin) 5db güçlü tek anteni war.. modemde 4 tane wireless yapılandırabiliosun en fazla.. bu 4 wireless yayını da farklı şifreleyip ,
isteiğin baglantıya istedigin bantwith i verebiliosun.. tam kesin uyguluo.. sende bu duruma göre kendine yüksek bi deger ayır.. (1. baglantı)
kalan 3 baglantıyı da, kalan hızı eşit böl ve ver millete... kimse senin hattını sömüremesin.. modemi incelersen dediğimi anlıycaksın..
kolay gelsin..
kolay gelsin....
-