Modemden İp Ve Site Yasaklama ( Erişimi Engelleme )
-
Merhaba arkadaşlar ben comodofirewalldan yapıyorum bunu fakat modemin arayüzündende yapılabilirmi bunu merak ettim istediğim şey
www.mynet.com bunu modemin ara yüzüne yazıcam siteye girdiğimde açılmıyıcak
212.101.97.7 sonra ip olarak giricem ipdende giremiyecek siteye bnu yapabilirmiyiz
Airties modem
-
yapamadım okadar kurcaladım peki bu modeme ek bir zamazingo takıp yapamazmıyız bunu yaw ? :S öneride bulunucak olan yokmu
-
bir makineye pfsense veya bu tarz bir firewall sistemi kurup internet çıkışını onun üstünden verebilirsin.
-
FCN bunu yazdı:
-----------------------------bir makineye pfsense veya bu tarz bir firewall sistemi kurup internet çıkışını onun üstünden verebilirsin.
-----------------------------aslında comodoyla yapabiliyorumda modemden yapıp birdaha ugraşmaksızın öyle kalmasını istiyorum :S olmassa böyle devam ederiz pfsense dediğin yazılım nasıl hafifmi bu tarz engelleme yapabileceğim çok hafif bir yazılım lazım
-
Peroksit bunu yazdı:
-----------------------------FCN bunu yazdı:
-----------------------------bir makineye pfsense veya bu tarz bir firewall sistemi kurup internet çıkışını onun üstünden verebilirsin.
-----------------------------aslında comodoyla yapabiliyorumda modemden yapıp birdaha ugraşmaksızın öyle kalmasını istiyorum :S olmassa böyle devam ederiz pfsense dediğin yazılım nasıl hafifmi bu tarz engelleme yapabileceğim çok hafif bir yazılım lazım
-----------------------------ben tüm networkun çıkmasını istemiyorsun diye düşündüm :| pfsense işletim sistemi.
bir tek kullandıgın makinenin çıkmasını istemiyorsan o sitelere. host dosyasına ekleme yapabilirsin veya yaptıgın gibi comodo firewall'a eklemen lazım.
modem üzerinden airtiesta sanırım firewall sekmesinin altında URL filtreleri diye geçen bölüm vardı oraya ekleme yapabiliyordun.
-
bende acces point var modemden sonra onun ayarlarında var block site diye bir yer yazıyorum istediğim siteyi çat diye ingilizce yazılar çıkıyor bende onun editlemek istemiştim bir ara beceremedim lan yürü filan yazdıracaktım :D