Modeme Bağlanıyoruz Ama İnternet Yok.
-
Merhabalar, bu aralar çok sorun oluyor buraya geliyorum kusura bakmayın.
forumda araştırdım şöyle bir konu var ama tam olarak aynı şey değil:http://www.tahribat.com/Forum-Modeme-Baglaniyorum-Ama-Internete-Giremiyorum-129575/
Daha önce interneti kesen ibne ile ilgili bir konu açmıştım o sorunu halletmiştik. Ardından şifreyi değiştirme kararı aldık. Ben yurtta yokken arkadaş şifreyi değiştirmiş ama modemi komple uçurmuş bilgisayarlar görememiş felan. Uzun bir süre hatta tüm yurdun internetinde sorun yaşanmış.
Geldim, cd'den kurulum yaptım işte artık modemi görebiliyoruz. Hazır bulmuşken şifreyi de değiştirdim.
Şimdi hocalar modeme bağlanıyorum ama bağlandıktan sonra bana internetin olmadığını direkt bilgisayar söylüyor.
Ara Yüze Temel Ayarlara erişebiliyorum. Şu anda tek bizim katta sorun var. Bu modem de aşağıda ana bir modeme bağlı galiba yani bu bilgimle anladığım o kadar. Diğer katların interneti sorunsuz çalışıyor.
Bu sorunun kaynağı ne olabilir? Nasıl halledebilirim?
-
telden denediniz mi hocam
-
-
sizin kat nasil baglaniyor wireless mi ? kablolu mu ?
-
Ana modem ne lan, demekki senin bağlandıgın Modem değil, Acces Point Modeme erişmen lazım yada bağlandıgın cd ile kurudugun cihazı modeme bağlaman lazım ki internet gelsin. anlattıgının yanıtı bu.
-
eğer modeme direkt adsl hat geliyorsa, yani senin bağlandığın şey access point değil modemse büyük ihtimal adsl kullanıcı bilgilerini bozmuşsunuz.
-
ttnetse ve kullandığın modemse direkt girer nete ayarı yapılıyor zaten.
ama anlattığına göre o modem değil acces point. gidip modemden ayarlıcan ordan yönlendircen cart curt..
-
size inet wlan uzerindenmi geliyor? ayrica bu sorunu cozebilmek icin illaki modemin ayarlarini gormek lazim nete onceden girerken cevirmeli baglantimi yapiyordunuz yoksa direk kablomu bagliydi mac adresini klonlamak gerekebilir yada sizin cihaz suan da ap modunda belkide erisim noktasina cevirmek lazim ineti calisan biyere gidip ayarlari karsilastir senin icin en kolay yollardan biri bu yada yurtta inet ile ilgilenen adamia cagir at 15-20 lira yapsin
-
tamamdır hallettim hocalar çok sağolun.