Modemin Hattan Düşmesi(?)
-
Slm arkadaşlar yaw nasıl anlatsam bilmiyorum.Şu amk. modemi adamı deli eder.Neyse olaya gireyim , daha önce oturduğumuz yerde modem felan kopması olmuyordu , amk. taşınınca malum adsl'yi yeni geldiğimiz yere aldırtdık.Ondan sonra sorunlar ard arda başladı zaten ilk önce paralellerden dolayı çalışmadı neyse o yapıldı felan derken şimdide hattan düşmeler çok sıklaştı.Şunuda söyleyeyim bu bağlantının olduğunu gösteren ( saatin oradaki ikondan bahsediyorum) oradaki "gelen ve giden" bayt'lar aşırı derecede fazla mesala şu an "Giden : 5.017.995 , Gelen : 68.658.219" Daha önce edindiğim bilgilere göre Türktelekomu arayarak bu sorunu halledilebilir olduğunu saptadım :) Bu gelen giden nedir? :) bunu çok olması neye maküldür ? kopmalarım neden? :S
-
kopmalarının bir çok nedeni olabilir,
1- modeme çektiğiniz kablo çok uzun
2- kabloda bir açıklık varsa
3- oturduğunuz mahallede/yerde bir alt yapı çalışması yapılıyor olabilir
4- en düşük ihtimal de pc de bir sorun olması
gelen giden senin usb veya lan çıkışından gönderdiğin veri veya aldığın veridir.. Bu kadar fazla olması büyük ihtimalle bir hatadan kaynaklanıyordur..
444 03 75 nolu teli arayarak birşeyler halledebilirsin -
saol ertan :)
-
telefon hattında splitter yoksa ve paralel telefon kullanıyorsanız ev içinde , oturma odasında yatak odasında vsvs telefonlar varsa aynı hat üstünde splitter kullanmazsanız düşme yaşanır , splitter takıp öyle dene bir
-
deca. sana mesj yaziim derken bile düştüm. :( yok ilk başlarda sorun o paralellerdi onu hallettik , splitter zaten takılı.Şimdi neden bi türlü anlayamadım.
-
kabloları bi kontrol et derim ben
-
Ethernet kartını değiştir. Modemin girişi ve çıkışını ölç.
Ya modemin fabrikasyon hatası vardır
Yada ethernet kartının vadesi dolmuştur.
(Herhangi bir kısa devrede muhtemel bir olasılık.Donanımsal)
Düz modem mi fax/modemmi a.q ? -
modeme winnuke atıyolardır :P tahribat a bi ping at süreyi sölesene..ping süresi yüksekse netten düşersin zaten ttnet i arayıp sölersin..
Toplam Hit: 1040 Toplam Mesaj: 8